Dziś drugi raz skosztowałam szparagów ;) Jednak ostatnio jadłam białe, a dziś zielone ;)
Zielone szparagi można odrazu gotować, jednak białe przed gotowaniem należy obrać ze skórki :)
Ale dobra zacznijmy od początku ;)
Co potrzebujesz?
Jednak jeśli chcecie bardziej poeksperymentować to pół jogurtu naturalnego doprawcie delikatnie tymi przyprawami czyli ziólami, bazylią, oregano, solą i pieprzem, dodać do tego wyciśnięty czosnek. I teraz dokładnie zamieszaj to! Jednak jeśli wolisz bardziej ostry sos to dodaj jeszcze jeden ząbek czosnku ;)
Zielone szparagi można odrazu gotować, jednak białe przed gotowaniem należy obrać ze skórki :)
Ale dobra zacznijmy od początku ;)
Co potrzebujesz?
- zielone szparagi ( w zależności dla ilu osób)
- szynka parmeńska
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- i z przypraw to zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sół i pieprz
Jednak jeśli chcecie bardziej poeksperymentować to pół jogurtu naturalnego doprawcie delikatnie tymi przyprawami czyli ziólami, bazylią, oregano, solą i pieprzem, dodać do tego wyciśnięty czosnek. I teraz dokładnie zamieszaj to! Jednak jeśli wolisz bardziej ostry sos to dodaj jeszcze jeden ząbek czosnku ;)
GOTOWE:)
SMACZNEGO!!:)
PS Zdajcie relacje ;)
I zapraszam do polubienia NASZEJ strony na FB ;) Tam będzie troszkę więcej atrakcji :)!
hmm brzmi ciekawie :) w sumie jadłam kiedyś szparagi ale w jakiejś sałatce czy czymś;p chyba musze kiedyś wypróbować ten przepis:) [wformienazawsze.blogspot]
OdpowiedzUsuńuwielbiam szparagi:)
OdpowiedzUsuńOla-----> Koneicznie spróbuj :))
OdpowiedzUsuńAnia -----> Trzeba korzystać póki są :D!