Przejdź do głównej zawartości

Miłośnicy bobu ;D

Jak Wam minął weekend? Bo mój dość intensywnie, dlatego też wczoraj nie pojawił się wpis na blogu i troszkę zaniedbałam FB, ale już znowu zaczynam działać. Na kursie miałam trochę trudności, musiałam się zmagać ze swoimi słabościami, ale pomału pomału zaczyna być chyba lepiej, w dodatku dziś jechałam na uczelnię, złożyć dokumenty. Kolejny stres. Też tak macie, że przy podejmowaniu decyzji towarzyszy Wam, aż tak duży stres? 
Postanowiłam troszkę odreagować i zrobić bób, ale nie zwykły bób gotowany, a na patelni prażony ;) Znalazłam taki przepis przedwczoraj i postanowiłam zrobić. 


Co potrzebujemy 
  • 1 opakowanie bobu (ja wykorzystałam pół)
  • oliwa z oliwek
  • sól , pieprz i zioła (ja wykorzystałam Oregano)
To zabieramy się do roboty ;D

Najlepszy jest świeży bób, myjesz go i wrzucasz na patelnię. Prażysz go, kiedy skórka zaczyna pękać należy wtedy wlać oliwy z oliwek (ok. 4 łyżek) i chwilę dosłownie 2 minuty potrzymać na patelni i zdjąć :) Wtedy właściwie on jest już gotowy :) Tylko posól go oraz popieprz :) i użyj jakiś przypraw i czosnku doskonale pasuję do takiego prażonego bobu :)

To zabierajcie się do robienia :)!
Może wyślijcie mi zdjęcia jak zrobiliście lub czy udany był przepis :)!!!

A tu mój ;D!


Pochłonełam go w sekundę ;)

A teraz lecę na cały dzień na program ;) !

Miłego dnia !:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Ferrero Rocher w wersji fit ;)

Ostatnio cały czas mój organizm domaga się słodkiego ;D
Dlatego trzeba było coś na szybko przygotować słodkiego, a zarazem czekoladowego i tak powstały kulki :D z małą niespodzianką w środku ;P Czyli nocne buszowanie w kuchni :P



Co potrzebujesz: 400 g daktyli1/2 szklanki migdałów i 1/2 szklanki nerkowców3 łyżki kakaoNajpierw należy zmielić orzechy (najlepiej na miazgę;)). Następnie do tego dodajesz daktyle oraz kakao i ponownie wszystko ze sobą mieszasz, aż powstanie jednolita masa. Z powstałego ciasta formujesz kulki, tu już zależy od Ciebie jaką wielkość preferujesz :) Możesz dodatkowo dodać do środka jeden orzech nerkowca (jest miękki więc z zębami raczej problemów nie będziesz mieć ;)) Potem jedynie popraw formę kulki :) I na koniec wstawiasz do lodówki i trzymasz najlepiej noc przed zjedzeniem, ale można też i krócej ;))




Daj znać czy Ci wyszedł przepis i czy kulki smakowały :)

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?