Przejdź do głównej zawartości

Miłośnicy bobu ;D

Jak Wam minął weekend? Bo mój dość intensywnie, dlatego też wczoraj nie pojawił się wpis na blogu i troszkę zaniedbałam FB, ale już znowu zaczynam działać. Na kursie miałam trochę trudności, musiałam się zmagać ze swoimi słabościami, ale pomału pomału zaczyna być chyba lepiej, w dodatku dziś jechałam na uczelnię, złożyć dokumenty. Kolejny stres. Też tak macie, że przy podejmowaniu decyzji towarzyszy Wam, aż tak duży stres? 
Postanowiłam troszkę odreagować i zrobić bób, ale nie zwykły bób gotowany, a na patelni prażony ;) Znalazłam taki przepis przedwczoraj i postanowiłam zrobić. 


Co potrzebujemy 
  • 1 opakowanie bobu (ja wykorzystałam pół)
  • oliwa z oliwek
  • sól , pieprz i zioła (ja wykorzystałam Oregano)
To zabieramy się do roboty ;D

Najlepszy jest świeży bób, myjesz go i wrzucasz na patelnię. Prażysz go, kiedy skórka zaczyna pękać należy wtedy wlać oliwy z oliwek (ok. 4 łyżek) i chwilę dosłownie 2 minuty potrzymać na patelni i zdjąć :) Wtedy właściwie on jest już gotowy :) Tylko posól go oraz popieprz :) i użyj jakiś przypraw i czosnku doskonale pasuję do takiego prażonego bobu :)

To zabierajcie się do robienia :)!
Może wyślijcie mi zdjęcia jak zrobiliście lub czy udany był przepis :)!!!

A tu mój ;D!


Pochłonełam go w sekundę ;)

A teraz lecę na cały dzień na program ;) !

Miłego dnia !:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !