Przejdź do głównej zawartości

Owsianka z musem truskawkowym i jagodami :)

Jak spędzacie te upalne dni ;)? Już macie może chwilę odpoczynku ? ;) Ja jak na razie nigdzie nie wyjeżdżam, dopiero pod koniec lipca, początek sierpnia wyjeżdżamy :) Na mazury, gdzie nie będzie zasięgu. 
Natomiast teraz postanowiłam skorzystać z przecen i kupiłam sobie kilka rzeczy, ale to może w kolejnym poście ;)? 


Kolejna odsłona owsianki, jak ją przygotwać, a raczej jak ją urozmaicić :)

A mianowicie proporcje ziarenek takie same :)
  • 4 łyżki słonecznika
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki siemienia lnianego 
  • 2 łyżki zarodki pszenne
  • woda
  • 4 łyżki jogurt naturalny
  • truskawki
  • jagody
Wsypujemy słonecznik, płatki owsiane, siemie lniane do garnka, zalewamy wodą (najlepiej wrzątkiem z czajnika) i gotujemy, aż zrobi się gęsta ta owsianka. Następnie wlewamy to wszystko do miseczki, zalewamy to wszystko jogurtem posypujemy z wierzchu zarodkami pszennymi :) A następnie miksujemy dwie szklanki truskawek, by wyszedł z tego mus, polewamy nim naszą owsiankę, i na to kładziemy według uznania jagódki :) I gotowe:)!



Ja sobie zrobiłam serducho z truskawek tak by umilić sobie poranek ;) Ale nie wiem czy widać ;p

Komentarze

  1. mm owsianka + kawa najlepsze sniadanie ;) i full energi :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…