Przejdź do głównej zawartości

Szparagi z truskawkami :)

Powiem Wam szczerze, że nigdy nie sądziłam, że skuszę się zjeść sałatkę z truskawkami i szparagami ;D A jednak zjadłam i naprawdę było bardzo dobre ;) I te połączenie kolorów - REWELACJA :) A można ją zrobić szybko i wcale nie trzeba się namęczyć :D To taka uwaga dla osób, które nie lubią zbyt dużo czasu spędzać w kuchni ;) A też można zachwycić przyjaciół taką sałatka dobra na każdą okazję :)!




Co potrzeba (dla 1-2 osób)
  • pęczek zielonych szparagów
  • truskawki (słodkie) dwie garści
  • rukola lub roszponka (ja użyłam roszponki)
  • krem lub ocet balsamiczny
  • i uśmiech na twarzy

Najpierw należy wstawić wodę w garnku na szparagi :) W  tym czasie odkroić ogonki szparagów. Do gotującej się wody należy wsadzić szparagi i gotować je ok. 6 minut by nie były za miękkie :) 
W tym czasie na misce lub na talerzu rozłóż roszponkę lub rukolę tak by zakryła dno i żebyśmy trochę jej posmakowali :) na niej należy rozłożyć szparagi według własnego pomysłu lub wykorzystać mój ;D
I na koniec przekrojone na pół truskawki po układać na szparagi.
Jeśli chcesz możesz to wszystko polać kremem balsamicznym, bo dodaje temu znakomity smak :)
I to tyle łatwe, proste i przyjemne w przygotowaniu :D!!

PS A dziś byłam na bazarku i miałam już pierwsze maliny :D Uwielbiam je :D

Miłego dnia Wam życzę ;) 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Pasta z suszonych pomidorów i papryki

Nudzą sie Wam obecne śniadania? Bo codziennie z tym samym lub macie już swoje faworyty i też za bardzo nie rotujecie nimi ;)?

Mam na to rozwiązanie :) Pyszna pasta z suszonych pomidorów i papryki, zaledwie 5 minut przy tym trzeba stać, a tak samo się piecze około 30 minut w zależności jaką moc ma Twój piekarnik ;)

Pasta z suszonych pomidorów i papryki 20 suszonych pomidorów2 duże czerwone papryki3 ząbki czosnkusól, pieprz Najpierw nagrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój paprykę na ćwiartki i włóż skórką do góry do piekarnika. Dodaj do tego obrane ząbki czosnku. Obserwuj i trzymaj aż do momenty gdy sama skórka nie zacznie odchodzić od papryki lub na wierzchu czarnieć;)
W tym czasie wyjmij ze słoika pomidory i możesz ale nie musisz odcedzić delikatnie od oleju. 
Gdy papryka będzie gotowa poczekaj chwile aż ostygnie i zdejmij z niej skórkę.
Dodaj wszystkie produkty (wraz z czosnkiem) do miski i dokładnie zblenduj a na koniec wyrónaj smak solą i pieprzem według własnego uznania :)