Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z arbuzem :)


Idealny posiłek w czasie takich upałów ;)! Szybkie do zrobienia, łatwo dostępne produkty i schłodzenie idealne :)!
Zanim o sałatce to najpierw jeszcze opowiem o moich ustatnich treningach :)!
Ostatnio czyli w środę byłam na treningu crossfit i było mega :)! Całe zajęcia przebiegły z mnóstwem energii i uśmiechem na buzi :)! Zmęczyłam się właśnie tak jak lubię :) Czyli, że wracałam do domu z uśmiechem na twarzy zastanawiając się co tu mogę jeszcze zrobić, a nie myśląc, że trzeba jeszcze dopieczętować treningowi i pójść się przebiec wokół bloku albo samej układać jakieś ćwiczenia :)
Wczoraj - czwartek byłam na zajęciach ze stepu. I niby fajny jest taki trening, bo można się zmęczyć jednak mi, aż takiej to frajdy nie sprawia, ale może jeszcze się tym zarażę ;)!
A dziś miałam kolejny zjazd szkolenia i to właściwie ostatni, tylko mam jeszcze jutro i pojutrze dni szkolenia i potem tylko egzamin i zaczynam działać ;D! Więc kolejny pracowity weekend przede mną :) Ale mimo wszystko postaram się z Wami być serduchem ;)!

A teraz sałatka (w sumie też idealna dla mnie bo na szybko i na temat, a można się na jeść ;))

Sałatka arbuzowa
  • arbuz (2 kawałki a la półksiężyce)
  • 1/3 pomidora dużego (jeśli jest normalnej wielkości to 1/2;))
  • 1/3 papryki czerwonej
  • szpinak (Twoja garść)
  • ser feta (1/3 kostki)
  • krem balsamiczny (do polania)
Najpierw umyj pomidora, przelej go wrządkiem, szpinak i paprykę opłucz pod wodą. 
Wyłóż szpinak do miski, następnie pokrój w kostki pomidora, paprykę i ser feta. Poukładaj wszystko na misce. Następnie pokrój w takie kosteczki/prostokąty arbuza (wyjmij pestki, jeśli Ci przeszkadzają) i poukładaj na wierzchu :) I na koniec polej kremem balsamicznym dla smaku :)! Idealnie tu się sprawdza :)! Też tak uważasz ;)?




SMACZNEGO!:)) 

Komentarze

  1. Bardzo podobna sałatka do tej, którą ostatnio w filmiku robił Piotrek z Kocham Gotować. Tylko on robił z oliwkami. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serio:)? to sie zgralismy ;) A ktoz to ejst w ogole Piotrek z Kocham gotowac bo nie wiem nawet ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…

Muffiny czekoladowe - bezglutenowe :)

Chwile spędzone w kuchni to coś wspaniałego, a niedługo będą jeszcze piękniejsze, ale o tym niebawem w przyszłoście się dowiecie dlaczego ;)

Dziś pora na muffiny czekoladowe - idealny na dzień jak dzisiaj ;)



Muffiny w czekoladzie : Co potrzebujesz: 1 banan140 g jogurtu naturalnego (ja użyłam bez laktozy:))4 łyżki miodu1 jajko1 1/2 szklanki migdałów zmielonych 2 łyżki mąki ryżowej1 łyżeczka sody oczyszczonej2 łyżki kakao4 łyżki wiórków kokosowych4 łyżki posiekanych orzechów włoskich50 g ciemnej startej czekolady (ja użyłam LINDT cooking Dark 51% cocoa) Najpierw nastaw piekarnik na 175 stopni na program dolne i górne opiekanie :) Na standardowej brytfance rozłóżcie papilotki 
W jednej misce należy wymieszać zmielone migdały, mąke ryżową, sode, kakao, wiórki kokosowe i orzechy włoskie. W drugiej misce dokładnie rozgnieć widelcem banana z jogurtem, dodaj miód i jajko i wszystko wymeiszaj widelcem. Do suchych produktów dodaj mokre i wszystko dokładnie wymieszaj widelcem. Następnie wyjmij cia…