Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z arbuzem :)


Idealny posiłek w czasie takich upałów ;)! Szybkie do zrobienia, łatwo dostępne produkty i schłodzenie idealne :)!
Zanim o sałatce to najpierw jeszcze opowiem o moich ustatnich treningach :)!
Ostatnio czyli w środę byłam na treningu crossfit i było mega :)! Całe zajęcia przebiegły z mnóstwem energii i uśmiechem na buzi :)! Zmęczyłam się właśnie tak jak lubię :) Czyli, że wracałam do domu z uśmiechem na twarzy zastanawiając się co tu mogę jeszcze zrobić, a nie myśląc, że trzeba jeszcze dopieczętować treningowi i pójść się przebiec wokół bloku albo samej układać jakieś ćwiczenia :)
Wczoraj - czwartek byłam na zajęciach ze stepu. I niby fajny jest taki trening, bo można się zmęczyć jednak mi, aż takiej to frajdy nie sprawia, ale może jeszcze się tym zarażę ;)!
A dziś miałam kolejny zjazd szkolenia i to właściwie ostatni, tylko mam jeszcze jutro i pojutrze dni szkolenia i potem tylko egzamin i zaczynam działać ;D! Więc kolejny pracowity weekend przede mną :) Ale mimo wszystko postaram się z Wami być serduchem ;)!

A teraz sałatka (w sumie też idealna dla mnie bo na szybko i na temat, a można się na jeść ;))

Sałatka arbuzowa
  • arbuz (2 kawałki a la półksiężyce)
  • 1/3 pomidora dużego (jeśli jest normalnej wielkości to 1/2;))
  • 1/3 papryki czerwonej
  • szpinak (Twoja garść)
  • ser feta (1/3 kostki)
  • krem balsamiczny (do polania)
Najpierw umyj pomidora, przelej go wrządkiem, szpinak i paprykę opłucz pod wodą. 
Wyłóż szpinak do miski, następnie pokrój w kostki pomidora, paprykę i ser feta. Poukładaj wszystko na misce. Następnie pokrój w takie kosteczki/prostokąty arbuza (wyjmij pestki, jeśli Ci przeszkadzają) i poukładaj na wierzchu :) I na koniec polej kremem balsamicznym dla smaku :)! Idealnie tu się sprawdza :)! Też tak uważasz ;)?




SMACZNEGO!:)) 

Komentarze

  1. Bardzo podobna sałatka do tej, którą ostatnio w filmiku robił Piotrek z Kocham Gotować. Tylko on robił z oliwkami. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serio:)? to sie zgralismy ;) A ktoz to ejst w ogole Piotrek z Kocham gotowac bo nie wiem nawet ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D




Co potrzebujesz:  8 szparagów150g boczniakówmasło klarowane3 ząbki czosnku1 dymkapor (ilość jak dymka)200g ryżu (może być zwykły)sól, pieprz, currywodaświeża bazyliawysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki.
Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto.
Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora.
Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty.
Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy.
Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię razem ze szparagami i świeżą bazylią. Całość g…