Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z arbuzem :)


Idealny posiłek w czasie takich upałów ;)! Szybkie do zrobienia, łatwo dostępne produkty i schłodzenie idealne :)!
Zanim o sałatce to najpierw jeszcze opowiem o moich ustatnich treningach :)!
Ostatnio czyli w środę byłam na treningu crossfit i było mega :)! Całe zajęcia przebiegły z mnóstwem energii i uśmiechem na buzi :)! Zmęczyłam się właśnie tak jak lubię :) Czyli, że wracałam do domu z uśmiechem na twarzy zastanawiając się co tu mogę jeszcze zrobić, a nie myśląc, że trzeba jeszcze dopieczętować treningowi i pójść się przebiec wokół bloku albo samej układać jakieś ćwiczenia :)
Wczoraj - czwartek byłam na zajęciach ze stepu. I niby fajny jest taki trening, bo można się zmęczyć jednak mi, aż takiej to frajdy nie sprawia, ale może jeszcze się tym zarażę ;)!
A dziś miałam kolejny zjazd szkolenia i to właściwie ostatni, tylko mam jeszcze jutro i pojutrze dni szkolenia i potem tylko egzamin i zaczynam działać ;D! Więc kolejny pracowity weekend przede mną :) Ale mimo wszystko postaram się z Wami być serduchem ;)!

A teraz sałatka (w sumie też idealna dla mnie bo na szybko i na temat, a można się na jeść ;))

Sałatka arbuzowa
  • arbuz (2 kawałki a la półksiężyce)
  • 1/3 pomidora dużego (jeśli jest normalnej wielkości to 1/2;))
  • 1/3 papryki czerwonej
  • szpinak (Twoja garść)
  • ser feta (1/3 kostki)
  • krem balsamiczny (do polania)
Najpierw umyj pomidora, przelej go wrządkiem, szpinak i paprykę opłucz pod wodą. 
Wyłóż szpinak do miski, następnie pokrój w kostki pomidora, paprykę i ser feta. Poukładaj wszystko na misce. Następnie pokrój w takie kosteczki/prostokąty arbuza (wyjmij pestki, jeśli Ci przeszkadzają) i poukładaj na wierzchu :) I na koniec polej kremem balsamicznym dla smaku :)! Idealnie tu się sprawdza :)! Też tak uważasz ;)?




SMACZNEGO!:)) 

Komentarze

  1. Bardzo podobna sałatka do tej, którą ostatnio w filmiku robił Piotrek z Kocham Gotować. Tylko on robił z oliwkami. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serio:)? to sie zgralismy ;) A ktoz to ejst w ogole Piotrek z Kocham gotowac bo nie wiem nawet ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Bananowe love - czyli kulki czekoladowo - orzechowe

Poszukiwanie nowych smaków na ciasta i ciasteczka, kończą się przygotowaniem pysznych kulek z innym składem niż poprzednie :) W sam raz kiedy nie macie piekarnika w domu lub pieczecie w nim inne produkty, a Wasi znajomi lada moment mają przybyć :D Albo poprostu macie zajawkę na gotowanie, a nie macie zbyt dużo czasu wolnego ;) Te kulki to jest sztos - bananowe love - nie bez przyczyny taka nazwa :D Każdy gryz tej kulki powoduje, że chcecie więcej i więcej :D Nie są ani za słodkie, ani za słone takie w sam raz ;) Nie zasłodzicie się nimi (mam nadzieje ;)) Myśle, że na jednej kulce się nie skończy :D Także próbujcie przepisu <3 :) Co potrzebujesz: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200g daktyli 4 łyżki masła orzechowego 1 banan 1 łyżka kakao Zacznij od zalania wodą daktyli i zostaw w miseczce na 10-15 minut. W tym czasie na patelni wysyp płatki owsiane i delikatnie je podgrzej tak by się zarumieniły i nabrały takiej chrupości. W blenderze zmiksuj banana, kakao

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz:  8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię raz

Soki - pora na jarmuż - 7 przepisów

 Zdecydowałam się na dodatkowy zastrzyk witamin w postaci soku, bo zauważyłam u siebie delikatny spadek energii, mniejsza ilość zjadanych warzyw w ciągu dnia i mniejszy apetyt na zdrowe jedzenie a większy apetyt na przetworzoną żywność  Wiem, że taka ilość warzyw i owoców gdybyśmy zjedli w postaci stałej by wystarczyła nam na dużo dłużej, przynajmniej dla mnie, jednak czuje, że organizm się domaga witamin :) Postanowiłam, że codziennie rano będę przygotowywać świeże soki dla Nas :)  I z chęcią się z Wami podzielę przepisami :)  Będą się pojawiać co tydzień :) Każdy tydzień to każde inne powtarzające się warzywko :) W ostatnim poście na IG oraz FB mówiłam o jarmużu, że będzie grał pierwsze skrzypce w koktajlach i tak było :)  Kilka słów o nim :)  znajdziesz w nim błonnik (w 100g jest 3,6g), białka (w 100g jest 4,28g) potas, który udrażnia naczynia krwionośne, wiec krew krąży swobodnie, co nam daje - spadek ciśnienia; wapń, który nie tylko działa korzystnie na układ kostno-stawowy, ale t