Przejdź do głównej zawartości

Lunch - Szparagi + jajko sadzone ;)!

Dziś z racji, że spędzam praktycznie cały dzień w domu trzeba to jakoś uczcić ;) I poeksperymentować w kuchni ;)!

Zrobiłam szparagi z jajkiem i naprawdę smaczne !!!:D

Co potrzebujemy:
  • jajko
  • szparagi zielone 6 sztuk
  • szynka parmeńska
  • sól, pieprz
  • natka
Najpierw należy zagotować w dużym garnku wodę :) 
Odkrój końcówki szparagów (ok. 2 -3 cm), do gotującej się wody możesz je wrzucić, tak by całe były zanurzone i następnie gotujesz je w lekko osolonej wodzie przez 7 minut (będą wtedy akurat;)).
W tym czasie przyszykuj sobie talerzyk ;)
Następnie na patelni gdzie jest rozpuszczone masełko (mały kawałek) należy przygotować jajko, jednak uważaj by żółtko Ci się rozlało ;)! 
I grzej je na ogniu ok. 5-7minut :) Aż uznasz, że jest gotowe:)
Kiedy szparagi będą gotowe wyłóż je na talerz i otocz je dwoma plasterkami szynki parmeńskiej:) Obok połóż jajko:) I przyzdób natką :) 
I gotowe do jedzonka ;)!
Zdrowo łatwo i szybko ;)!!!



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !