Przejdź do głównej zawartości

Trening CROSS ;)

Dziś wyruszyłam na trening do Academi Gorila i powiem Wam, że naprawdę było ciężko, ale nie żałuje ;)
Ale zacznijmy od początku;)!

Zanim poszłam na ten trening, to bardzo się zmagałam ze sobą, gdyż nie lubię chodzić pierwszy raz na jakieś zajęcia, gdzie nikogo nie znam (a najprawdopodbniej wszyscy się tam już znają, bo zajęcia troche trwają;))
Ale wkońcu się udało :) Przyszłam 15 minut przed rozpoczęciem zajęć, że tak powiem wybadałam na czym "stoję";) I zaraz się pojawił trener. Spytał się mnie czy jakoś ćwiczę czy w ogole jestem totalną świeżynką ;) Więc można powiedzieć, że zostałam zauważona ;) Na początku była rozgrzewka ok. 5 minut :) Potem ćwiczenia na macie tak też ok 5 minut :) A potem się zaczęło ! Mieliśmy do pokonania 4 stacje na każdej stacji 10 powtórzeń i tak 4 razy. Z jednym ćwiczeniem miałam bardzo duży problem, ale trener zmienił je tak bym jakoś je wykonała, bo tak z początku starałam się tylko na przerzucie na plecy (takiego ciężarka a la banana";p) a potem z nim wykonywałam przysiady, więc wtedy dopiero poczułam ćwiczenie :). Byłam jedyną nową osobą na treningu, gdzie może dobrze lub nie, zależy jak spojrzeć na to. Na pewno docenię to u tego trenera, że właściwie cały czas był w zasięgu, by coś mi podpowiedzieć, poprawić. I to się ceni :) Dlatego też na pewno jeszcze tam wrócę :)!!!

A Wy mieliście jakieś spotkanie z tego typu treningiem ;)?

Komentarze

  1. Nie spotkałem się z takim treningiem, ale postawa trenera jak najbardziej na plus :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No na pewno słyszałeś coś o cross fit ;)? To jest właśnie coś takiego:)!

      Usuń
  2. Czyli to coś takie jak crossfit?? Z takimi ćwiczeniami oczywiście miałam do czynienia i uważam, że to świetna alternatywa dla siłowni i zajęć fitness :)))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…

Pasta z suszonych pomidorów i papryki

Nudzą sie Wam obecne śniadania? Bo codziennie z tym samym lub macie już swoje faworyty i też za bardzo nie rotujecie nimi ;)?

Mam na to rozwiązanie :) Pyszna pasta z suszonych pomidorów i papryki, zaledwie 5 minut przy tym trzeba stać, a tak samo się piecze około 30 minut w zależności jaką moc ma Twój piekarnik ;)

Pasta z suszonych pomidorów i papryki 20 suszonych pomidorów2 duże czerwone papryki3 ząbki czosnkusól, pieprz Najpierw nagrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój paprykę na ćwiartki i włóż skórką do góry do piekarnika. Dodaj do tego obrane ząbki czosnku. Obserwuj i trzymaj aż do momenty gdy sama skórka nie zacznie odchodzić od papryki lub na wierzchu czarnieć;)
W tym czasie wyjmij ze słoika pomidory i możesz ale nie musisz odcedzić delikatnie od oleju. 
Gdy papryka będzie gotowa poczekaj chwile aż ostygnie i zdejmij z niej skórkę.
Dodaj wszystkie produkty (wraz z czosnkiem) do miski i dokładnie zblenduj a na koniec wyrónaj smak solą i pieprzem według własnego uznania :)