Przejdź do głównej zawartości

A w wolnej chwili... ;)!

Poniedziałek 6 stycznia ;)

Pobudka rano godzina 9 z hakiem ;) podnoszę się z łóżeczka i idę zrobić śniadanie :) Następnie NAUKA NAUKA NAUKA. Swoją drogą już mam tego dość i czekam, aż tylko to się skończy i wszystko zdam, lub nie (ale mam nadzieję, że będzie ta pierwsza wersja) i będę miała święty spokój. Bo jak nigdy nie boli mnie głowa, to już od tej nauki świruje ! Też tak macie?

Ale postanowiłam przerwać tą rutynę i wybrać się się poraz kolejny już od dłuższego czasu do Teatru Komedia na sztuke KONSERWATOR :) I powiem Wam, że sala była zapełniona po brzegi, może też dlatego, bo w sobotę mieli oni premierę no ale jednak ;) Obsada według mnie była dobra, jednak się uśmiałam jak nigdy dotąd :D Bardzo mi się podobało :) Jednak narzekałam na miejsca, gdyż siedziałam daleko w tyle, jednak i tak chyba cudem udało mi się kupić ostatnie bilety.
Potem czyli tak około 20 udaliśmy się do knajpki na małą kolację ;) Zdjęcie Sałatki znajdziecie na FB <KLIK;)>   I powiem, że pierwszy raz jadłam w takiej postaci sałatkę i była naprawdę dobra, choć bym kilka rzeczy zmieniła mimo wszytsko :D No ale cóż.;p
I na koniec wybraliśmy sie z Piotrkiem na długi spacer przez Żoliborz na starówkę i nowy świat:)
Był to naprawdę udany wieczór. No ale cóż trzeba naładować energię na resztę ;)

A dziś za chwilę lecę na kolejne zabiegi a potem z powrotem nauka :(

A Wy jak spędziliście ten wieczór?:)

Komentarze

  1. Masz rację najlepiej urozmaicać sobie rozrywki, ponieważ popadając w rutynę tracimy chęci powoli na wszystko. Zapraszam, również na mojego bloga o odchudzaniu inspiracji i motywacji do sportu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak zgadzam sie w 100 RUTYNA= najgorsze co może być!

      Usuń
  2. Sałatka wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…

Pasta z suszonych pomidorów i papryki

Nudzą sie Wam obecne śniadania? Bo codziennie z tym samym lub macie już swoje faworyty i też za bardzo nie rotujecie nimi ;)?

Mam na to rozwiązanie :) Pyszna pasta z suszonych pomidorów i papryki, zaledwie 5 minut przy tym trzeba stać, a tak samo się piecze około 30 minut w zależności jaką moc ma Twój piekarnik ;)

Pasta z suszonych pomidorów i papryki 20 suszonych pomidorów2 duże czerwone papryki3 ząbki czosnkusól, pieprz Najpierw nagrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój paprykę na ćwiartki i włóż skórką do góry do piekarnika. Dodaj do tego obrane ząbki czosnku. Obserwuj i trzymaj aż do momenty gdy sama skórka nie zacznie odchodzić od papryki lub na wierzchu czarnieć;)
W tym czasie wyjmij ze słoika pomidory i możesz ale nie musisz odcedzić delikatnie od oleju. 
Gdy papryka będzie gotowa poczekaj chwile aż ostygnie i zdejmij z niej skórkę.
Dodaj wszystkie produkty (wraz z czosnkiem) do miski i dokładnie zblenduj a na koniec wyrónaj smak solą i pieprzem według własnego uznania :)