Przejdź do głównej zawartości

Którą wodę wybierasz..? :)

Nadchodzi lato, a my już odruchowo sięgamy po wodę, ale pytanie po którą? 






Woda smakowa, która nie jest zwyczajną wodą, bo ma pełno dodatków, a mianowicie: woda źródlana, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu, aromat, sok truskawkowy z zagęszczonego soku (0,1%).

A zwykła woda, którą sama przygotujesz to:
woda mineralna oraz owoce które do niej dodasz:)! Gdzie masz świadomość co się znajduję:)!

A najzabawniejsze jest to, że w tej wodzie smakowej masz takie ilości cukru, że to się aż w głowie nie mieści. Więc pod żadnym pozorem nie bierz takiej wody na trening choćby się waliło i paliło TO ZAKAZANE:)!

Nie mam takiego nałogu pić wody smakowej, ale nie ukrywam - próbuje czasem od kogoś tej wody i nie smakuje tak dobrze, ciekawa jestem jakie Ty masz zdanie na ten temat :)!

PS Macie jakieś propozycje o czym mogłabym napisać?:)



Komentarze

  1. Zdecydowanie lepiej zrobić samemu :)
    i nie na wodzie źródlanej a na mineralnej - bo to spora różnica

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie piję taką zrobioną własnoręcznie - z truskawkami i świeżą miętą. Pychotaaaaaaaaaa

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz racje, że lepiej zrobić samemu. Mało osób zdaje sobie sprawę, że kupna woda smakowa jest BARDZO kaloryczna - podczas kiedy ta normalna ma około 0 kcal. Poza tym po co katować się chemią skoro można w domciu przyrządzić sobie coś równie dobrego :)


    - Jestem tu po raz pierwszy ale bd wpadać częściej
    Zapraszam też do mnie <333
    http://perfekcjajestwcenie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No wiadomo :) Choć jak dodamy jakiś owoc to mimo wszystko są jakieś kalorie ;) Ale i tak mamy świadomość tego co pijemy:)!

      Usuń
  4. Nigdy nie lubiłam wód smakowych :) Zalatują taką chemią, nie da się tego pić ;) Lepsza zwykła woda z naturalnymi dodatkami:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja piję tylko wodę smakową lub zwykłą, nienawidzę wody gazowanej :p
    ciasteczkowy-agent.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale mam nadzieję, że nei smakowa kupwoana tylko własnoręcznie robiona:)?

      Usuń
  6. Ciekawie i mądrze, to lubię <3 Ja tam uwielbiam smoothie i kawę, i to piję całyyyy dzień. Wiem, jestem hipokrytką :D

    http://viofashiontime.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. fajne nawet takie ciekawe ! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Bananowe love - czyli kulki czekoladowo - orzechowe

Poszukiwanie nowych smaków na ciasta i ciasteczka, kończą się przygotowaniem pysznych kulek z innym składem niż poprzednie :) W sam raz kiedy nie macie piekarnika w domu lub pieczecie w nim inne produkty, a Wasi znajomi lada moment mają przybyć :D Albo poprostu macie zajawkę na gotowanie, a nie macie zbyt dużo czasu wolnego ;) Te kulki to jest sztos - bananowe love - nie bez przyczyny taka nazwa :D Każdy gryz tej kulki powoduje, że chcecie więcej i więcej :D Nie są ani za słodkie, ani za słone takie w sam raz ;) Nie zasłodzicie się nimi (mam nadzieje ;)) Myśle, że na jednej kulce się nie skończy :D Także próbujcie przepisu <3 :) Co potrzebujesz: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200g daktyli 4 łyżki masła orzechowego 1 banan 1 łyżka kakao Zacznij od zalania wodą daktyli i zostaw w miseczce na 10-15 minut. W tym czasie na patelni wysyp płatki owsiane i delikatnie je podgrzej tak by się zarumieniły i nabrały takiej chrupości. W blenderze zmiksuj banana, kakao

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz:  8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię raz

Soki - pora na jarmuż - 7 przepisów

 Zdecydowałam się na dodatkowy zastrzyk witamin w postaci soku, bo zauważyłam u siebie delikatny spadek energii, mniejsza ilość zjadanych warzyw w ciągu dnia i mniejszy apetyt na zdrowe jedzenie a większy apetyt na przetworzoną żywność  Wiem, że taka ilość warzyw i owoców gdybyśmy zjedli w postaci stałej by wystarczyła nam na dużo dłużej, przynajmniej dla mnie, jednak czuje, że organizm się domaga witamin :) Postanowiłam, że codziennie rano będę przygotowywać świeże soki dla Nas :)  I z chęcią się z Wami podzielę przepisami :)  Będą się pojawiać co tydzień :) Każdy tydzień to każde inne powtarzające się warzywko :) W ostatnim poście na IG oraz FB mówiłam o jarmużu, że będzie grał pierwsze skrzypce w koktajlach i tak było :)  Kilka słów o nim :)  znajdziesz w nim błonnik (w 100g jest 3,6g), białka (w 100g jest 4,28g) potas, który udrażnia naczynia krwionośne, wiec krew krąży swobodnie, co nam daje - spadek ciśnienia; wapń, który nie tylko działa korzystnie na układ kostno-stawowy, ale t