Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z... pomarańczą :)

Coś innego w sam raz na upalny dzień lub by sobie poprostu urozmaicić posiłki:)

Co potrzebujemy
  • 10 g orzechów włoskich
  • 1 pomorańcza
  • mix sałat
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwki zielone
  • pomidory suszone
Najpierw myjemy sałatę i pokrywamy nią talerz, następnie 5 pomidorków koktajlowych myjemy i kroimy na ćwiartki i wykłądamy na talerz:)
Plastry suszonych pomidorów najlepiej 3 kroimy w paseczki, następnie kroimi oliwki na pół lub też drobno i układamy na talerzu :)
Pomarańczę obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki przekrajamy na pół i na wierzch układamy i na koniec orzechami włoskimi posypujemy sałatkę :)

Orzechy fajnie się sprawdzają , bo chrupią, a pomarańcza idealnie przełamuje nas smak :)!

Spróbuj :) I czekam na zdjęcie na FB :)! 

Może czymś mnie zainspirujesz ;)!





Komentarze

  1. W zasadzie nie jadłam nigdy sałatki z pomarańczą,ciekawe połączenie.
    zostawiam po sobie ślad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. <3 uwielbiam owoce w sałatkach :) pomarańcza nadaje się do tego idealnie :) bardzo fajny pomysł. dodatkowy plus za orzechy ;)
    u mnie dzis o 12 malych zmianach zmieniajace nasze zycie na zdrowsze :) buziaki

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…