Choć sezon na szparagi się kończy chciałam jeszcze je wykorzystać :) przedstawić Wam dwa sposoby wykorzystania ich :)
PIERWSZY PRZEPIS ;)
Co potrzebujemy:
7-8 szparagów
100g dorsza
oliwki czarne
Najpierw przygotowujemy sobie dorsz :)
Układamy go na sreberku, solimy i pieprzymy, delikatnie skrapiamy cytryną i wkładamy do piekarnika ustawionego na 170 stopni na 25 minut :)
W tym czasie zajmijmy się szparagami:)
Odcinamy ogonki, obieramy z tej pierwszej powierzchni i wkładamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy przez 5 minut.
Oliwki kroimy w paseczki.
Szparagi układamy na talerzu na to połóż gorącego dorsza i ułóż wg uznania oliwki :) Popieprz i pokrusz bazylią talerz doda Ci to smaku ;)
SMACZNEGO :)!
Jeśli skorzystasz z przepisu koniecznie wklej na FB zdjęcie potrway :)!
DRUGI PRZEPIS
Co potrzebujemy:
8 szparagów
kilka plasterków łososia wędzonego
30g kaszy pęczak
Zacznijmy od kaszy, pół szklanki kaszy przelej wodą. Włóż ją do garnka zapełnioną 1 szklanką wody następnie troszkę posól i gotuj na małym ogniu, aż do wyparowania wody co i raz mieszając:)!
Szparagi - odcinamy ogonki, obieramy z tej pierwszej powierzchni i wkładamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy przez 5 minut.
Pokrój małe plasterki łososia.
Gotowe szparagi ułóż na talerzu przykryj je łososiem a na boku ułóż kaszę:)!
SMACZNEGO :)!
DAJ ZNAĆ Czy któryś przepis wybrałeś i powiedz czy smaczne ;)
Mogę na Ciebie liczyć ? ;)
TO DO DZIEŁA :)!
Bardzo zdrowe jedzonko. Do tego ćwiczenia i mamy ciało młodych bogiń :) Ja apropo motywacji własnie zakupiłam nowe buty biegowe na http://www.eobuwie.com.pl i od przyszłego tygodnia porzadny trening. Twoje pomysły bardzo mi się przydadzą :)
OdpowiedzUsuń