Przejdź do głównej zawartości

W roli głównej ;) cukinia :)

Po treningu zfundowałam sobie podniebne przyjemności :)!

Co potrzebujemy:
1/3 cukini
1 średnia cebula
1/2 brokuła
30g piersi z indyka
30g kaszy kuskus lub innej którą lubisz ;)
sos sojowy
1 jajko

Najpierw przepłucz kurczaka i pokrój go w kosteczki, popieprz i posól i wrzuć na patelnie, która jest deliktnie skropiona olejem. 
W tym czasie:
Umyj brokuła i wstaw go do gotującej się wody na 5 minut. 
Obierz cebule i pokrój jak nadrobniej i ułóż ją na patelni.
Umyj cukinie i pokrój ją w drobne paseczki a następnie przekrój ją na cztery części i gotowa do grzania na patelni.
Ugotowanego brokuła pokrój drobniutko i wyłóż na patelnie.
Wszystko zostaw pod przykryciem i grzej na małym ogniu. 
Następnie wstaw wodę w czjniku i zalej kasze wrzątkiem, by miała delikatnie więcej wody:)
1 jajko rozdrobnij na talerzu i grzej na małym ogniu na drugiej patelni która polałaś delikatnie olejem. Następnie przeżuć ją na drugą patelnie, gdzie masz resztę przysmaków i razem wszystko wymieszaj dopraw sosem sojowym :)!
I rozkoszuj się smakiem:)!



UWAGA !:)
Czekam na Twoje zdjęcie na FB



Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. A dziś podobna wersja - lekko zmieniona :)!

      Zapraszam Cie na FB --> https://www.facebook.com/ZastrzykEndorfin?ref_type=bookmark
      Codziennie staram się motywować i udostępniać różne pyszne rzeczy ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…