Przejdź do głównej zawartości

Sałatka z białym serem i orzechami

Mamy piękną złotą jesień :)! Słońce za oknem i piękne kolorowe drzewa;)! Aż się chce eksperymentować w kuchni, a to połączenie jest dla szukających smaków :)~


Co potrzebujesz:
  • kasza pęczak 30g
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • biały ser 30g
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • 30 g orzechów (włoskie, laskowe i migdały)
  • sól pieprz
Najpierw przelej zimną wodą daną ilość kaszy, następnie wlej podwójną ilość wody do garnka oraz wsyp kaszę. Posól delikatnie i gotuj na małym ogniu, aż do wygotowania wody. 
Pomidory pokrój na kostki lub paski, cebulę pokrój na drobno, oraz odmierz odpowiednie ilości orzechów oraz białego sera. 

Do gotowej kaszy przełożonej na talerz dodaj pomidory oraz cebulę. Na to pokrusz biały ser i na wierzchu rozsyp orzechy. Do smaku możesz wszystko posolić i popieprzyć ;)! 

Daj znać czy się udało ;)!

Komentarze

  1. Witam . Odwiedziłam Twojego bloga , gdyż interesuję się podobną tematyką . Myślę ,że fajnie móc się podzielić swoimi przemyśleniami na podobne tematy. Ja co prawda dopiero zaczynam i narazie są to wpisy może mało ciekawe , ale blog będzię sie mam nadzieję rozwijać jeśli tylko znajdą się chętni do tego aby czasem go poczytać! ;)
    Jeśli jesteś zainteresowana to zapraszam! http://mydreamperfectbody.blogspot.com/
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio dużo słyszę o kaszy pęczak, może warto ją wypróbować? Sałatka zapowiada się ciekawie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj! Naprawdę dobra:)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…