Przejdź do głównej zawartości

FIT CIACHO Z MALINAMI i BANANAMI ;)

Gdzie najlepiej rozładować emocje? Ja dziś wybrałam kuchnię! 🙂
Z produktów, które miałam w lodówce udało mi się stworzyć takie cudo. Nie zawiera cukru i oleju. 


Co będzie nam potrzebne:
5 bananów pudełko malin (około) 4 jajka 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka mąki gryczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek ksylitolu
Wszystko ze sobą miksujemy i wkładamy do brytfanki. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Ciasto zostawiamy w piekarniku, aby powoli ostygło.
Całe przygotowanie zajęło mi 10 minut. Mój osobisty tester smaku stwierdził, że wyszło idealnie 🙂
Zatem do dzieła! 🙂

Komentarze

  1. wyglada smakowicie
    jednak ja i kuchnia nie idziemy razem w parze
    wchodze tam tylko gdy naprawde musze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba polubić to miejsce ;) Ale wiadomo każdy znajdzie coś dla siebie ;)

      Usuń
  2. Super pomysł, uwielbiam takie przepisy! Na pewno wypróbuję:)
    Dodaję do obserwowanych i zapraszam do mnie:
    onlymomcanjudge.blogspot.com
    ;*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O zajrze :)
      Wypróbuj i daj znać jak wyszło :)!

      Usuń
  3. Wygląda pysznie :) Maliny to moja słabość :) Nie wiem jak ja zimę bez nich przeżyję, chyba zacznę kupować mrożone. Zapraszam do mnie http://karolinatrenuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lub kupić teraz i samemu zamrozić :)
      Ja też je uwielbiam :)!

      Usuń
  4. Pycha! Świetny przpis. Z chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj i czekam na zdjęcia :)
      Zapraszam również do śledzenia mnie na FB ZASTRZYK ENDORFIN :)
      Będzie mi bardzo miło ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !