Przejdź do głównej zawartości

FIT CIACHO Z MALINAMI i BANANAMI ;)

Gdzie najlepiej rozładować emocje? Ja dziś wybrałam kuchnię! 🙂
Z produktów, które miałam w lodówce udało mi się stworzyć takie cudo. Nie zawiera cukru i oleju. 


Co będzie nam potrzebne:
5 bananów pudełko malin (około) 4 jajka 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka mąki gryczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek ksylitolu
Wszystko ze sobą miksujemy i wkładamy do brytfanki. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Ciasto zostawiamy w piekarniku, aby powoli ostygło.
Całe przygotowanie zajęło mi 10 minut. Mój osobisty tester smaku stwierdził, że wyszło idealnie 🙂
Zatem do dzieła! 🙂

Komentarze

  1. wyglada smakowicie
    jednak ja i kuchnia nie idziemy razem w parze
    wchodze tam tylko gdy naprawde musze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba polubić to miejsce ;) Ale wiadomo każdy znajdzie coś dla siebie ;)

      Usuń
  2. Super pomysł, uwielbiam takie przepisy! Na pewno wypróbuję:)
    Dodaję do obserwowanych i zapraszam do mnie:
    onlymomcanjudge.blogspot.com
    ;*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O zajrze :)
      Wypróbuj i daj znać jak wyszło :)!

      Usuń
  3. Wygląda pysznie :) Maliny to moja słabość :) Nie wiem jak ja zimę bez nich przeżyję, chyba zacznę kupować mrożone. Zapraszam do mnie http://karolinatrenuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lub kupić teraz i samemu zamrozić :)
      Ja też je uwielbiam :)!

      Usuń
  4. Pycha! Świetny przpis. Z chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj i czekam na zdjęcia :)
      Zapraszam również do śledzenia mnie na FB ZASTRZYK ENDORFIN :)
      Będzie mi bardzo miło ;)!

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Bananowe love - czyli kulki czekoladowo - orzechowe

Poszukiwanie nowych smaków na ciasta i ciasteczka, kończą się przygotowaniem pysznych kulek z innym składem niż poprzednie :) W sam raz kiedy nie macie piekarnika w domu lub pieczecie w nim inne produkty, a Wasi znajomi lada moment mają przybyć :D Albo poprostu macie zajawkę na gotowanie, a nie macie zbyt dużo czasu wolnego ;) Te kulki to jest sztos - bananowe love - nie bez przyczyny taka nazwa :D Każdy gryz tej kulki powoduje, że chcecie więcej i więcej :D Nie są ani za słodkie, ani za słone takie w sam raz ;) Nie zasłodzicie się nimi (mam nadzieje ;)) Myśle, że na jednej kulce się nie skończy :D Także próbujcie przepisu <3 :) Co potrzebujesz: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200g daktyli 4 łyżki masła orzechowego 1 banan 1 łyżka kakao Zacznij od zalania wodą daktyli i zostaw w miseczce na 10-15 minut. W tym czasie na patelni wysyp płatki owsiane i delikatnie je podgrzej tak by się zarumieniły i nabrały takiej chrupości. W blenderze zmiksuj banana, kakao

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz:  8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię raz

Soki - pora na jarmuż - 7 przepisów

 Zdecydowałam się na dodatkowy zastrzyk witamin w postaci soku, bo zauważyłam u siebie delikatny spadek energii, mniejsza ilość zjadanych warzyw w ciągu dnia i mniejszy apetyt na zdrowe jedzenie a większy apetyt na przetworzoną żywność  Wiem, że taka ilość warzyw i owoców gdybyśmy zjedli w postaci stałej by wystarczyła nam na dużo dłużej, przynajmniej dla mnie, jednak czuje, że organizm się domaga witamin :) Postanowiłam, że codziennie rano będę przygotowywać świeże soki dla Nas :)  I z chęcią się z Wami podzielę przepisami :)  Będą się pojawiać co tydzień :) Każdy tydzień to każde inne powtarzające się warzywko :) W ostatnim poście na IG oraz FB mówiłam o jarmużu, że będzie grał pierwsze skrzypce w koktajlach i tak było :)  Kilka słów o nim :)  znajdziesz w nim błonnik (w 100g jest 3,6g), białka (w 100g jest 4,28g) potas, który udrażnia naczynia krwionośne, wiec krew krąży swobodnie, co nam daje - spadek ciśnienia; wapń, który nie tylko działa korzystnie na układ kostno-stawowy, ale t