Przejdź do głównej zawartości

Ferrero Rocher w wersji fit ;)

Ostatnio cały czas mój organizm domaga się słodkiego ;D
Dlatego trzeba było coś na szybko przygotować słodkiego, a zarazem czekoladowego i tak powstały kulki :D z małą niespodzianką w środku ;P Czyli nocne buszowanie w kuchni :P



Co potrzebujesz:
  • 400 g daktyli
  • 1/2 szklanki migdałów i 1/2 szklanki nerkowców
  • 3 łyżki kakao
Najpierw należy zmielić orzechy (najlepiej na miazgę;)). Następnie do tego dodajesz daktyle oraz kakao i ponownie wszystko ze sobą mieszasz, aż powstanie jednolita masa.
Z powstałego ciasta formujesz kulki, tu już zależy od Ciebie jaką wielkość preferujesz :) Możesz dodatkowo dodać do środka jeden orzech nerkowca (jest miękki więc z zębami raczej problemów nie będziesz mieć ;)) Potem jedynie popraw formę kulki :)
I na koniec wstawiasz do lodówki i trzymasz najlepiej noc przed zjedzeniem, ale można też i krócej ;))





Daj znać czy Ci wyszedł przepis i czy kulki smakowały :)

Komentarze

  1. Bardzo ciekawy przepis.
    Pozdrawiam Albert
    www.albertkosmider.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł na zdrową i smaczną przekąskę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki :) Spróbuj zrobić i daj znać jak Ci poszło :)!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja obtoczyłabym jeszcze w orzeszkach :3, dobroci nigdy zbyt wiele!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis. Zrobiłam kiedyś bardzo podobne i były przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie słodycze można jeść bez wyrzutów sumienia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?