Czas na szybke śniadanie na ciepło :D
Robiliście kiedykolwiek jakieś ciasto lub inne danie z aquafaby?
Świetnie się nadaję do tego typu dań :)
Można ja samemu przygotować, przyrządzając w domu ciecierzycę lub wziąć ze słoika po cieciorce.
Jednak zaczniemy od przygotowania banana...
Robiliście kiedykolwiek jakieś ciasto lub inne danie z aquafaby?
Świetnie się nadaję do tego typu dań :)
Można ja samemu przygotować, przyrządzając w domu ciecierzycę lub wziąć ze słoika po cieciorce.
Jednak zaczniemy od przygotowania banana...
Co potrzebujesz:
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka masła
- 1 banan
Na patelni rozgrzej masło i dodaj ksylitol. Następnie obierz ze skórki banana, pokrój wzdłuż i na pół i wyłóż go na patelnie. I smaż na średnim ogniu, aż się zarumieni banan z dwóch stron.
Na omlety potrzebujesz:
- 1 szklanka aquafaby
- 10 łyżek mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki startej wanilii
Najpierw zacznij od ubicia piany z aquafaby. Dodaj do ubitej piany przesianą mąkę orkiszową i startą wanilię. Ponownie zmiksuj ze sobą produkty. Na rozgrzanej patelni rozpuść małą porcję masła i na nią wyłóż ciasto, nalejpiej trzy/cztery małe placki z tego wykonaj, podsmaż na małym ogniu z obu stron.
I gotowe.
Do podania:
2 łyżki jogurtu sojowego
Na koniec wszystko wyłóż na talerz, dodaj jogurt sojowy.
Daj znać jak Ci poszło :)!
Komentarze
Prześlij komentarz