Przejdź do głównej zawartości

Odmładzające działanie granata :)

Jak szybko i sprawnie przygotować granata prosto z rąk tej przeuroczej kobiety ;)


A ma same zalety dla nas:
✔️łagodzi problemy trawienne
✔️działa odmładzająco na skórę
✔️poprawia przepływ krwi
✔️pomaga przy dolegliwościach kobiecych pms ;)
✔️pomaga w walce z rakiem prostaty.

Obecnie możemy znaleźć dużo badań naukowych gdzie potwierdzają skuteczność działania przeciwko wolnym rodnikom, procesom zapalnym i chorobom serca.


Oraz na filmiku możecie sprawdzić jak szybko i sprawnie przygotować granata! :) KLIKNIJ



Komentarze

  1. Uwielbiam granata :). Pozdrawiam :)
    Www.allicestyle.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem dopiero na początku swojej "chudej" drogi. Zostanę tu na dłużej :)

    http://cel50mniej.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. To, co wymieniłaś, to jedno. Drugą sprawą jest to, że dodatek granata często nadaje smak mdławym sałatom, dzięki czemu jesteśmy w stanie zjeść ich więcej.:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam owoc granatu i na słodko i do sałatek :) a do tego tyle wartości odżywczych :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki pyszny owoc ma takie super właściwości. Będę jadł go częściej!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ten owoc. Samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham granata, nie wiedziałem nawet że ma tyle właściwości zdrowotnych...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D




Co potrzebujesz:  8 szparagów150g boczniakówmasło klarowane3 ząbki czosnku1 dymkapor (ilość jak dymka)200g ryżu (może być zwykły)sól, pieprz, currywodaświeża bazyliawysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki.
Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto.
Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora.
Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty.
Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy.
Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię razem ze szparagami i świeżą bazylią. Całość g…