Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...
BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej
Co potrzebujesz do ciasta:
- puszka czerwnonej fasoli
- 2 jajka
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
- 1 banan pokrojony w drobne kawałki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki ksylitolu.
Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol.
Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę.
Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.
Co potrzebujesz do polewy:
- 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego
- 1,5 łyżki wody
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka miodu
- troche mleka
Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszku i i grzejesz na małym ogniu, tak by zrobiła się z tego jednolita masa, na koniec dodajesz troszke mleka by polewa dobrze zgęstniała i na koniec polewasz całe ciasto wyjęte z piekarnika :)
Pora się rozkoszować smakiem :D
Smacznego :)!
Cudowne !
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje. Nie robiłam nigdy ciasta z fasoli dlatego zapisuję przepis i mam nadzieję, że mi się uda.
OdpowiedzUsuńCiekawy smak naprawdę goście byli zdziwieni :) polecam !
OdpowiedzUsuńThis is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post! Let make your blogs more plentiful on instagram with site webstagram
OdpowiedzUsuń