poniedziałek, 20 lutego 2017

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...



BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 

Co potrzebujesz do ciasta:
  • puszka czerwnonej fasoli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1 banan pokrojony w drobne kawałki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki ksylitolu.
Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol.
Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę.
Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy:
  • 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego
  • 1,5 łyżki wody
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka miodu
  • troche mleka
Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszku i i grzejesz na małym ogniu, tak by zrobiła się z tego jednolita masa, na koniec dodajesz troszke mleka by polewa dobrze zgęstniała i na koniec polewasz całe ciasto wyjęte z piekarnika :) 



Pora się rozkoszować smakiem :D 
Smacznego :)!


3 komentarze:

  1. Bardzo smaczny i zdrowy przepis, z nieprzetworzonych produktów, oczyszczający organizm i regulujący metabolizm, dlatego polecam dobry dietetyk. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje. Nie robiłam nigdy ciasta z fasoli dlatego zapisuję przepis i mam nadzieję, że mi się uda.

    OdpowiedzUsuń