Przejdź do głównej zawartości

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...



BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 

Co potrzebujesz do ciasta:
  • puszka czerwnonej fasoli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1 banan pokrojony w drobne kawałki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki ksylitolu.
Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol.
Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę.
Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy:
  • 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego
  • 1,5 łyżki wody
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka miodu
  • troche mleka
Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszku i i grzejesz na małym ogniu, tak by zrobiła się z tego jednolita masa, na koniec dodajesz troszke mleka by polewa dobrze zgęstniała i na koniec polewasz całe ciasto wyjęte z piekarnika :) 



Pora się rozkoszować smakiem :D 
Smacznego :)!


Komentarze

  1. Bardzo smaczny i zdrowy przepis, z nieprzetworzonych produktów, oczyszczający organizm i regulujący metabolizm, dlatego polecam dobry dietetyk. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda i na pewno tak samo smakuje. Nie robiłam nigdy ciasta z fasoli dlatego zapisuję przepis i mam nadzieję, że mi się uda.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy smak naprawdę goście byli zdziwieni :) polecam !

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Ferrero Rocher w wersji fit ;)

Ostatnio cały czas mój organizm domaga się słodkiego ;D
Dlatego trzeba było coś na szybko przygotować słodkiego, a zarazem czekoladowego i tak powstały kulki :D z małą niespodzianką w środku ;P Czyli nocne buszowanie w kuchni :P



Co potrzebujesz: 400 g daktyli1/2 szklanki migdałów i 1/2 szklanki nerkowców3 łyżki kakaoNajpierw należy zmielić orzechy (najlepiej na miazgę;)). Następnie do tego dodajesz daktyle oraz kakao i ponownie wszystko ze sobą mieszasz, aż powstanie jednolita masa. Z powstałego ciasta formujesz kulki, tu już zależy od Ciebie jaką wielkość preferujesz :) Możesz dodatkowo dodać do środka jeden orzech nerkowca (jest miękki więc z zębami raczej problemów nie będziesz mieć ;)) Potem jedynie popraw formę kulki :) I na koniec wstawiasz do lodówki i trzymasz najlepiej noc przed zjedzeniem, ale można też i krócej ;))




Daj znać czy Ci wyszedł przepis i czy kulki smakowały :)

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?