Coś na szybko dla gości :)!
Najpierw myjemy nasze dwa pomidorki, przelewamy je wrzątkiem i kroimy je w plasterki ( i jeszcze raz na pół;)) Następnie należy pokroić w małe kosteczki mozzarelle i poukładać na pomidorkach w równych odstępach od siebie. Dalej trzeba obrać sobie granata(i teraz ja wykorzystałam jego 1/3 ilości, jednak to też już możesz dopasować do siebie ;)) I posypać nim pomidory i mozzarellę i na koniec przyozdabiamy nasz talerz kiełkami - by trochę zieleni się tu pojawiło:)! I najlepszym pomysłem, który dodaje tu smaku to - orzechy nerkowca. Nie żałujmy ich na talerzu!:)
I wszystko polewamy kremem balamicznym! Jednak nie przesadzajmy z jego ilością :)!
Wypróbujesz;)?
Co potrzebujemy ;)!
- granat
- pomidor x2
- 1/2 kulki mozzarelli
- kiełki
- orzechy nerkowca
- krem balsamiczny
Najpierw myjemy nasze dwa pomidorki, przelewamy je wrzątkiem i kroimy je w plasterki ( i jeszcze raz na pół;)) Następnie należy pokroić w małe kosteczki mozzarelle i poukładać na pomidorkach w równych odstępach od siebie. Dalej trzeba obrać sobie granata(i teraz ja wykorzystałam jego 1/3 ilości, jednak to też już możesz dopasować do siebie ;)) I posypać nim pomidory i mozzarellę i na koniec przyozdabiamy nasz talerz kiełkami - by trochę zieleni się tu pojawiło:)! I najlepszym pomysłem, który dodaje tu smaku to - orzechy nerkowca. Nie żałujmy ich na talerzu!:)
I wszystko polewamy kremem balamicznym! Jednak nie przesadzajmy z jego ilością :)!
Wypróbujesz;)?
Oczywiscie, ze wybrobuje, wyglada tak apetycznie:) uwielbiam salatki z orzechami, tym bardziej nerkowca:) kate
OdpowiedzUsuńWypróbuj i daj znać jak poszło;)!
UsuńWygląda świetnie, szkoda tylko, że bym się tym nie najadł:) Jako przekąska nocna jak najbardziej:)
OdpowiedzUsuńRównież uważam iż jako przekąska jak najbardziej :)!
Usuń