Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz: 8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je n...
Fajny filmik :). Prawdziwy.
OdpowiedzUsuńOj i to bardzo:)!
UsuńNajtrudniejsze są początki, ale każdy może znaleźć zaczepienie dla swojej motywacji.
OdpowiedzUsuńJeśli chce to nic nie stoi na przeszkodzie :)!
UsuńWeź tu człowieku teraz znajdź w sobie trochę motywacji i samozaparcia, ciężka sprawa, ale spróbować można.
OdpowiedzUsuńA nawet warto;-)
UsuńNie jest trudno znaleźć w sobie samozaparcie, tylko trzeba chcieć i wierzyć w to :)
UsuńTrzeba być szczęśliwym :)
OdpowiedzUsuń