Chwile spędzone w kuchni to coś wspaniałego, a niedługo będą jeszcze piękniejsze, ale o tym niebawem w przyszłoście się dowiecie dlaczego ;)
Dziś pora na muffiny czekoladowe - idealny na dzień jak dzisiaj ;)
Dziś pora na muffiny czekoladowe - idealny na dzień jak dzisiaj ;)
Muffiny w czekoladzie :
Co potrzebujesz:
- 1 banan
 - 140 g jogurtu naturalnego (ja użyłam bez laktozy:))
 - 4 łyżki miodu
 - 1 jajko
 - 1 1/2 szklanki migdałów zmielonych
 - 2 łyżki mąki ryżowej
 - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 - 2 łyżki kakao
 - 4 łyżki wiórków kokosowych
 - 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
 - 50 g ciemnej startej czekolady (ja użyłam LINDT cooking Dark 51% cocoa)
 
Najpierw nastaw piekarnik na 175 stopni na program dolne i górne opiekanie :)
Na standardowej brytfance rozłóżcie papilotki 
W jednej misce należy wymieszać zmielone migdały, mąke ryżową, sode, kakao, wiórki kokosowe i orzechy włoskie.
W drugiej misce dokładnie rozgnieć widelcem banana z jogurtem, dodaj miód i jajko i wszystko wymeiszaj widelcem.
Do suchych produktów dodaj mokre i wszystko dokładnie wymieszaj widelcem. Następnie wyjmij ciasto do papilotek. Troche miejsca powinno w nich zostać na wyrośniete ciasto :) 
Posyp posiekaną czekoladą muffiny - powinno Ci wystarczyć czekolady by raz jeszcze posypać gorące muffiny.
Piec 25 minut.
Wyjmij z piekarnika i resztą czekolady posyp muffiny.
Ostdź je :) 
A potem się rozkoszuj smakiem :)
Mniam, prezentują się smakowicie :D
OdpowiedzUsuńA jak smakują :D!
UsuńMąka ryżowa na celowniku <3
OdpowiedzUsuńJest idealna w smaku, jak i jeśli patrzeć na skład to jest wyśmienity :)!
UsuńSuper pomysł na muffiny!
OdpowiedzUsuńMuffiny wyglądają świetnie, koniecznie muszę sprawdzić Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie!
OdpowiedzUsuń