Owoce pod kruszonką??? Dla mnie brzmi fantastycznie :D
Wracając do dzieciństwa, gdzie się objadałam chałką z kruszonką :) Mogłam ją jeść na potęgę, a w szczególności tą kruszonką :D
Ale pora poszukać nowych smaków i tak powstała rozkosz dla podniebienia :)
Gdyż może kiedyś też i powstanie przepis na chałkę wegańską :D Byłabym w 7 niebie wtedy :D
Ale przejdźmy do sytuacji, która trwa w tej chwili :D Czyli przepis :)
Wracając do dzieciństwa, gdzie się objadałam chałką z kruszonką :) Mogłam ją jeść na potęgę, a w szczególności tą kruszonką :D
Ale pora poszukać nowych smaków i tak powstała rozkosz dla podniebienia :)
Gdyż może kiedyś też i powstanie przepis na chałkę wegańską :D Byłabym w 7 niebie wtedy :D
Ale przejdźmy do sytuacji, która trwa w tej chwili :D Czyli przepis :)
Co potrzebujesz:
SPÓD:
- rabarbar/ 320g
- mąka gryczana/ 2 łyżki
- ksylitol/ 1 łyżka
- siemie lniane zmielone/ 2 łyżki
- wiśnie mrożone/1 szklanka
KRUSZONKA
- płatki owsiane/1 szklanka
- pestki z dynii/40g
- ksylitol/ 1/3szklanki
- 1 łyżeczka kawy
- nasiona chia/ 20g
- olej kokosowy/ 2 łyżki
Zacznij od nastawienia piekarnika na 200 stopni na termoobieg góra-dół.
Umyj rabarbar, odkrój końcówki.
Pokrój go na małe kawałki. Wrzuć do dużej miski, następnie dodaj mąkę, ksylitol, zmielone siemię i wiśnie. Ponownie zmieszaj ze sobą produkty.
Wysyp na brytfankę.
Następnie do blendera wrzuć płatki owsiane, dynie, ksylitol, zmieloną kawę, siemię lniane zmielone, nasiona chia. Zblenduj wszystkie składniki. Na koniec dodaj do nich oleju kokosowego i ponownie zmieszaj ze sobą produkty i na koniec wysyp na owoce, które są w brytfance :)
Ja posypałam z wierzchu czekoladą, bo nie byłabym chyba sobą :)
Całość ma 1437 kcal
B: 36,5g
T: 75,2g
W: 131,9g
Bardzo lubię takie owoce pod kruszonką.
OdpowiedzUsuńSmaczna i zdrowa przekąska. Musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
OdpowiedzUsuńIle należy piec całość? ;)
OdpowiedzUsuń