Pamiętam, gdy dawniej będąc na diecie tradycyjnej twierdziłam, że nie da się zrobić ciasta bez jajek, czy też mąki pszennej. Ale, że lubie dokonywać niemożliwego :D To okazuje się, że da radę zrobić takie ciasto :D I to w dodatku bardzo dobre ciacho :)
A ze pomału się kończy rabarbar to trzeba z niego zrobić coś pysznego :) A w połączeniu z truskawkami :D NAJLEPIEJ :)
A ze pomału się kończy rabarbar to trzeba z niego zrobić coś pysznego :) A w połączeniu z truskawkami :D NAJLEPIEJ :)
Co potrzebujesz:
CIASTO:
- 200g mąki orkiszowej
- 50g mąki kasztanowej
- 80ml oleju rzepakowego
- 90g ksylitolu
- 160g jogurt kokosowy
- siemie lniane 3 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 1 łodyga rabarbaru
- 3 garści truskawek
KRUSZONKA:
- 80g mąki orkiszowej
- 40g mąki ryżowej
- 50g ksylitol
- 4 łyżki oleju kokosowego
Zacznij od zmielenia siemienia lnianego na miazgę. Następnie zalej je 8 łyżkami wody i wstaw do lodówki na 15 minut. W tym czasie umyj owoce, pokrój drobno rabrbar.
Połącz ze sobą suche produkty i dodaj do nich mokre produkty - połącz ze sobą produkty. Następnie ciasto wylej do brytfanki i wyłóż na nie owoce.
Teraz zajmiemy się kruszonką.
Rozpuść olej kokosowy.
Dodaj olej do mąk i ksylitolu i zmieszaj ze sobą produkty. Masa powinna w miare sucha :)
Przykryj kruszonką ciasto :)
I włóż do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Jednak po 30 minutach zmień na 200 stopni i dalej piecz kolejne 30 minut:)
Po godzinie ciasto powinno być gotowe :)
SMACZNEGO !
A jeśli kogoś nurtuje ile te ciacho ma kalorii :D
Całość ma 3062 kcal
B: 58,6g
T: 148,2g
W: 335,8g
Ale nikt nie zje chyba całego ciacha na raz :D
Komentarze
Prześlij komentarz