Wegańska pasta na kanapki, czyli groszek tym razem konserwowy, jednak mimo wszystko jeśli macie więcej czasu, wybierzcie ten na surowo i sami przygotujcie ;)
Jednak jeśli czasu macie nie wiele proponuje wykorzystać groszek konserwowy :)
Przepłucz groszek następnie w garnku podgrzej na małym ogniu groszek, aż troche woda odparuje. Następnie obrany ząbek czosnku dodaj do groszku, dopraw solą i pieprzem wedle uznania, dodaj olej rzepakowy i zblenduj na jednolitą masę.
Jednak jeśli czasu macie nie wiele proponuje wykorzystać groszek konserwowy :)
Co potrzebujesz:
- 1 puszka groszku konserwowego - 400g
- 1 łyżka oleju rzepakowego - 10g
- 1/4 szklanki wody 50ml
- 1 duży ząbek czosnku
- sól, pieprz, czarnuszka
Całość ma 350 kcal
B: 23,15g
T: 12,83g
W: 31,23g
Na wierzchu posyp czarnuszką i delektuj się smakiem :)
Czas przygotowania - 10 minut :)
Bardzo lubię pasty. Na pewno wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuń