Jak znaleźć sposób na osoby, które nie przepadają do końca za smakiem, konsystencją tradycyjnej owsiany. Otóż zmienia ona całkowicie swoją strukturę poprzez przygotowanie jej w piekarniku ;D
W sumie czy teraz jeszcze mogę nazwać ją owsianką ;)?
Podana z jogurtem sojowym połączonym z avocado :)
W sumie czy teraz jeszcze mogę nazwać ją owsianką ;)?
Podana z jogurtem sojowym połączonym z avocado :)
Co potrzebujesz:
- 1/2 avocado
- 4 łyżki jogurt sojowy 80g
- płatki owsiane 80g
- banan 1/2 sztuka
- cynamon szczypta, wanilia szczypta
dodatkowo:
garść winogron
Całość ma: 671 kcal
B: 19,56g
T: 17,93g
W: 115,62g
Zacznij od blendowania banana z płatkami owsianymi, dążysz do jak najgęstszej konsystencji.
Do rozgrzanego piekarnika do 180-200 stopni (góra-dół) włóż brytfankę z wcześniej wyłożoną owsianką na papier do pieczenia, posypana cynamonem (jeśli lubisz), pieczesz około 20-30 minut.
W zależności jak bardzo lubisz podpieczone płatki owsiane.
W tym czasie obierz avocado, połowę zblenduj z jogurtem sojowym i dodatkowo dodaj szczyptę proszkowej wanilii.
Ja dodałam jeszcze garść winogron fajnej świeżości dodają posiłkowi ;)
Smacznego :)
Jeszcze nie jadłem owsianki z awokado. Musi być pyszna
OdpowiedzUsuńUuu jak dla mnie sporo kalorii, musiałabym nieco zmniejszyć porcję, ale wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł. Taka wersja owsianki to strzał w dziesiątkę.
OdpowiedzUsuń