W tą jesienną aurę pora na wartościowe a zarazem rozgrzewające jedzenie.
Wiem, że nie każdy lubi spędzać połowę dnia w kuchni, dlatego ten przepis w dość krótkim czasie jesteś w stanie przygotować :)
Polecam zaopatrzyć się w produkty na bazarku, gdy tam znajdziesz lepszej jakości pożywienie :)
Co potrzebujesz:
- 60g cebuli
- 50g marchewki
- 300g świeżych pomidorów
- 30g szpinaku
- 6g czosnku
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- szczypta bazylii
- szczypta soli i pieprzu
Całość ma 183 kcal
B: 10,6g
T: 2,1g
W: 30,5g
Błonnik: 7g
Dodatkowo potrzebujesz makaron spaghetti, soczewicę zieloną i garść orzechów włoskich.
Gotowe :)
W tym czasie w oddzielnych garnkach ugotuj makaron (najlepiej pełnoziarnisty) i soczewicę zieloną.
Układając na talerzu wyłóż jako pierwszy makaron (odpowiednią porcję dla siebie), następnie soczewicę i na koniec wyłóż sos :)
Na wierzchu posyp drożdżami i orzechami włoskimi.
Smacznego :)!
Artykuł świetny ! dzięki
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować zrobić!
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane ! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. W sumie nigdy nie jadłam jeszcze wegańskiego spaghetii ( w sumie dziwne, bo interesuję się od wielu lat zdrową żywnością). Na pewno skorzystam z receptury :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię odwiedzać ten blog
OdpowiedzUsuń