Komosa ryżowa in. quinoa jest dobrym źródłem białka jak i tłuszczy, a dodatkowo żelaza, magnezu, cynku, miedzi, potasu, manganu, przeciwutleniaczy, witaminy E, B i kwasu foliowego.
Ten produkt świetnie wpływa na problemy z niedokrwistością, zapobiega skutkom stresu, a dodatkowo ma wspaniałe działanie, na włosy, paznokcie i skóre dzięki witaminie E.
Komosa przyjmuje taki smak jaki my jemu nadamy, dlatego świetnie się sprawdza w posiłkach i na słodko i na słono ;) U mnie dziś komosanka na śniadanie :)!
Ten produkt świetnie wpływa na problemy z niedokrwistością, zapobiega skutkom stresu, a dodatkowo ma wspaniałe działanie, na włosy, paznokcie i skóre dzięki witaminie E.
Komosa przyjmuje taki smak jaki my jemu nadamy, dlatego świetnie się sprawdza w posiłkach i na słodko i na słono ;) U mnie dziś komosanka na śniadanie :)!
Co potrzebujesz:
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 1 jabłko
- 2 garści migdałów
Najpierw zacznij od przepłukania komosy ryżowej pod wodą, by pozbawić ja goryczki. Następnie przełóż ją do garnka, wlej do niego 1 i 1/3 szklanki wody i gotuj na małym ogniu, aż woda się ulotni.
W tym czasie obierz ze skórki jabłko i pokrój je na małe kawałki i włóż do małego garnuszka, gdzie na dnie jest troszkę wody i podduszaj je na małym ogniu. Gdy jabłko będzie dobre na miękkość możesz je wyciągnoć.
Gdy komosa będzię gotowa przełóż ją do miseczki razem z jabłkiem.
I na koniec posiekaj migdały - wyłóz na patelnie delikatnie je upraż i posyp nimi swoja komosankę.
W sam raz takie śniadanie na ten mroźny poranek <3 :)
Daj znać jak Ci poszło :)!
Komentarze
Prześlij komentarz