Jadłeś kiedykolwiek hummus z dyni :D? Domyślam się, że tradycyjny już większość z Was miała okazję spróbować, ale teraz pora na coś innego, by czymś zaskoczyć te kubki smakowe :)
Odrazu powiem, że przygotowanie tego nie zajmię Ci wieczności ;)
Nastaw piekarnik na 180 stopni, program góra-dół, w tym czasie obierz dynie ze skórki i pokrój na mniejsze części.
Odrazu powiem, że przygotowanie tego nie zajmię Ci wieczności ;)
Co potrzebujesz:
- 600g dyni
- 12g tahini - 1 łyżka
- 200g ciecierzycy ugotowanej
- 6g czosnku granulowanego - 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
Całość ma 617,3 kcal
B: 28,6g
T: 13,5g
W: 74,3g
Wstaw do piekarnika na około 50 minut. Dynia powinna być miękka :)
Gotową dynię zblenduj z tahini, cieciorką oraz czosnkiem. Na koniec przypraw solą i pieprzem :)
Smacznego :)
Daj znać jak Ci poszło :)
Komentarze
Prześlij komentarz