Nadeszły już te zimne poranki, gdzie najwiekszą koniecznością w danym momencie jest rozgrzanie od środka :)
A takie śniadania lubię najbardziej, gdzie można poeksperymentować w kuchni, próbować smaków i czuć ten aromat jaki powstaję w wyniku obróbki termicznej :) Jedynie czasem trzeba się powstrzymać, by nie zjeść większej porcji ;)
Zacznij od połączenia ze sobą suchych produktów. Następnie do mleka owsianego dodaj sok z cytryny i zmieszaj ze suchymi produktami na jednolitą masę.
Następnie ciasto możesz włożyć do lodówki, a w tym czasie obierz jabłka ze skórki i pokrój na półksiężyce o grubości 5mm, po odcinaj ogonki.
Jabłka zanóż w cieście i następnie wyłóż na rozgrzaną patelnię i smaż równomiernie z obu stron.
Delektuj się smakiem :)
Możesz podać z jogurtem, cukrem pudrem lub jeszcze z innymi dodatkami :)
SMACZNEGO :)
A takie śniadania lubię najbardziej, gdzie można poeksperymentować w kuchni, próbować smaków i czuć ten aromat jaki powstaję w wyniku obróbki termicznej :) Jedynie czasem trzeba się powstrzymać, by nie zjeść większej porcji ;)
Co potrzebujesz:
- 1 szklanka mąki (jaglana, orkiszowa i żytnia) (dałam po równo każdej mąki)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szklanka mleka owsianego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
- olej do smażenia
- 2-3 jabłka
Zacznij od połączenia ze sobą suchych produktów. Następnie do mleka owsianego dodaj sok z cytryny i zmieszaj ze suchymi produktami na jednolitą masę.
Następnie ciasto możesz włożyć do lodówki, a w tym czasie obierz jabłka ze skórki i pokrój na półksiężyce o grubości 5mm, po odcinaj ogonki.
Jabłka zanóż w cieście i następnie wyłóż na rozgrzaną patelnię i smaż równomiernie z obu stron.
Delektuj się smakiem :)
Możesz podać z jogurtem, cukrem pudrem lub jeszcze z innymi dodatkami :)
SMACZNEGO :)
Ja zdecydowanie preferuję je w formie musu lub zapiekane z miodem i cynamonem w piekarniku :)
OdpowiedzUsuńOoo spróbuje tak zrobić :)!
UsuńTo chyba zdrowsza wersja racuszkow nie?
OdpowiedzUsuń