Jak tam mijają Wam pierwsze dni wakacji? :) Bo powiem Wam szczerze, że moje lecą niby pomału, ale i tak dość szybko, choć mam więcej czasu dla rodzinki, znajomych, bo tak to w roku to nie mam chwili, by sie zatrzymać ;) Choć ja akurat tak lubie ;p Wszędzie pędzić ;p
Mam nadzieję, że jesteście na fb ze mną i śledzicie na bierząco wszystko co wrzucam ;) Bo czasem będę wstawiała jakieś fajne atrakcje dla Was, jeśli nie macie pomysłu na spędzanie czasu ;D
A teraz o kompocie słów kilka :)
Kompot z rabarbaru pierwszy raz w życiu zrobiłam ;D I pewnie nie ostatni ;p
Jest znakomity do obiadu czy też na zimno na taki upalny dzień jak dzisiejszy:) A jest łatwy w przygotowaniu i w dodatku szybki ;)
Najpierw należy umyć rabarbar pod wodą, pokroić go w cm kawałki, wrzuć go do garnka i zalej go wodą tak by przykryła te kawałki rabarbaru:) Następnie należy go posłodzić, ja wykorzystałam 8 łyżek, ale dla niektórych może być za mało za dużo, więc potem zawsze możesz dosłodzić jeśli Ci zabraknie ;) I należy to gotować, aż uzyskasz jasny róż (taki jak ja). Czyli około 15 minut. Ja tyle akurat gotowałam :) I potem odlej ten rabarbar i należy dodać do niego mięty wtedy uzyska fajny smaczek, ale nie musisz:)
I schłodź go przed podaniem :) I możesz go podać z kostkami lodu, w sam raz na takie upalne dni :)!
Mam nadzieję, że będzie Wam smakował :)!
A tu kilka moich zdjęć:)
Mam nadzieję, że jesteście na fb ze mną i śledzicie na bierząco wszystko co wrzucam ;) Bo czasem będę wstawiała jakieś fajne atrakcje dla Was, jeśli nie macie pomysłu na spędzanie czasu ;D
A teraz o kompocie słów kilka :)
Kompot z rabarbaru pierwszy raz w życiu zrobiłam ;D I pewnie nie ostatni ;p
Jest znakomity do obiadu czy też na zimno na taki upalny dzień jak dzisiejszy:) A jest łatwy w przygotowaniu i w dodatku szybki ;)
Co potrzebujemy :
- rabarbar tak ok. 1 kg
- 8 lyżek cukru (w zależności od Nas jaką chcemy uzyskać słodkość)
- woda
- kostki lodu
- mięta
Najpierw należy umyć rabarbar pod wodą, pokroić go w cm kawałki, wrzuć go do garnka i zalej go wodą tak by przykryła te kawałki rabarbaru:) Następnie należy go posłodzić, ja wykorzystałam 8 łyżek, ale dla niektórych może być za mało za dużo, więc potem zawsze możesz dosłodzić jeśli Ci zabraknie ;) I należy to gotować, aż uzyskasz jasny róż (taki jak ja). Czyli około 15 minut. Ja tyle akurat gotowałam :) I potem odlej ten rabarbar i należy dodać do niego mięty wtedy uzyska fajny smaczek, ale nie musisz:)
I schłodź go przed podaniem :) I możesz go podać z kostkami lodu, w sam raz na takie upalne dni :)!
Mam nadzieję, że będzie Wam smakował :)!
A tu kilka moich zdjęć:)
Życzę Wam smacznego i udanego dnia ;D!
wygląda smacznie!
OdpowiedzUsuń