Rozkosz dla podniebienia :)
Chyba każdy lubi słodkie :D Jednak postarajmy się zachować zdrowy rozsądek i skończyć na jednym lub dwóch kawałkach, a resztę zostawić na później lub podzielić się z kimś :)
Co potrzebujesz:
- 4 dojrzałe banany - 330g
- 170g daktyli
- 220g mąki samopszy
- 220ml mleka owsianego
- 60g orzechów włoskich
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Całość ma: 2051 kcal
Jedna porcja ma: 170 kcal
B: 3,6g
T: 3,6g
W: 33g
Zacznij od zalania wrzątkiem daktyli i zostaw je na 15 minut.
W tym czasie zblenduj banany na miazgę, dodaj odcedzone daktyle, mleko roślinne i ponownie zblenduj na jednolitą masę.
Dodaj mąke, sodę, cynamon i zmiksuj, tak by wszystkie produkty się ze sobą połączyły :)
Na koniec dodaj soku z cytryny i pokruszone orzechy włoskie i ponownie zmieszaj produkty.
Wlej do brytfanki masę i na wierzchu posyp ciasto orzechami.
Wstaw do piekarnika na 180 stopni i piecz około 45-60 minut
Rozkoszuj się smakiem :)
SMACZNEGO :)
Kolejny super przepis z Twojego bloga. Jak zwykle prosty i praktyczny , i z pewnością równie smaczny jak poprzednie! Wielkie dzieki za to, że tak wytrwale publikujesz :)
OdpowiedzUsuńOoo dziękuje za tak miłe słowa :) <3 Nie zatrzymuje się i będzie jeszcze więcej prostych i smacznych przepisów :)
UsuńWpadaj częściej :)
Przepysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńW smaku jak słyszałam też jest całkiem dobre ;)
Usuń