Rozkosz dla podniebienia :) 
Chyba każdy lubi słodkie :D Jednak postarajmy się zachować zdrowy rozsądek i skończyć na jednym lub dwóch kawałkach, a resztę zostawić na później lub podzielić się z kimś :) 
Co potrzebujesz:
- 4 dojrzałe banany - 330g
 - 170g daktyli
 - 220g mąki samopszy
 - 220ml mleka owsianego
 - 60g orzechów włoskich
 - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 - 1 łyżka cynamonu
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 
Całość ma: 2051 kcal
Jedna porcja ma: 170 kcal
B: 3,6g
T: 3,6g
W: 33g 
Zacznij od zalania wrzątkiem daktyli i zostaw je na 15 minut.
W tym czasie zblenduj banany na miazgę, dodaj odcedzone daktyle, mleko roślinne i ponownie zblenduj na jednolitą masę. 
Dodaj mąke, sodę, cynamon i zmiksuj, tak by wszystkie produkty się ze sobą połączyły :) 
Na koniec dodaj soku z cytryny i pokruszone orzechy włoskie i ponownie zmieszaj produkty. 
Wlej do brytfanki masę i na wierzchu posyp ciasto orzechami. 
Wstaw do piekarnika na 180 stopni i piecz około 45-60 minut  
Rozkoszuj się smakiem :) 
SMACZNEGO :) 
Kolejny super przepis z Twojego bloga. Jak zwykle prosty i praktyczny , i z pewnością równie smaczny jak poprzednie! Wielkie dzieki za to, że tak wytrwale publikujesz :)
OdpowiedzUsuńOoo dziękuje za tak miłe słowa :) <3 Nie zatrzymuje się i będzie jeszcze więcej prostych i smacznych przepisów :)
UsuńWpadaj częściej :)
Przepysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńW smaku jak słyszałam też jest całkiem dobre ;)
Usuń