Pora na kokosowe kuleczki :)
Pamiętam, że w dziciństwie uwielbiałam "rafaello' :D I zjadałam je warstwowo najpierw same wiórki kokosowe, następnie łamałam wafelek, zjadałam orzeszka i krem z wafelkiem jako ostatni szli :D To było pyszne ;P
Teraz czas przygotować swoje kulki, które naprawdę są smaczne :)
Pamiętam, że w dziciństwie uwielbiałam "rafaello' :D I zjadałam je warstwowo najpierw same wiórki kokosowe, następnie łamałam wafelek, zjadałam orzeszka i krem z wafelkiem jako ostatni szli :D To było pyszne ;P
Teraz czas przygotować swoje kulki, które naprawdę są smaczne :)
Co potrzebujesz:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 0,5 szklanki orzechów nerkowca
- 5 łyżek mleka kokosowego
- 1-2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła orzechowego
Najpierw namocz około 8 godzin orzechy nerkowca, kiedy będą miękkie odlej wode i zblenduj na jednolitą masę, następnie dodaj do tego wiórki kokosowe oraz mleko kokosowe i ponownie zblenduj na jednolitą masę. W zależności jaką chcesz słodkość dodaj miodu - ja dałam 1 łyżkę i 1 łyżkę masła orzechowego. Ponownie wszystko zblenduj i formuj z tego małe kuleczki i do środka wsadź migdały :) A na koniec obtocz je w wiórkach kokosowych :)
PYCHA!
Daj znać jak Ci poszło :) <3
Ja uwielbiam je, ale zdecydowanie w wersji z kaszy jaglanej <3
OdpowiedzUsuńNiestety u mnie kaszy jaglanej zabrakło, ale skoro tak mówisz to z chęcia spróbuje :)
UsuńUwielbiam Rafaello więc z pewnością je zrobię :)
OdpowiedzUsuń