Zanim przygotowałam hummus, zawsze myślałam, że tyle czasu potrzeba, by to wykonać. Jeszcze wcześniej kupowałam ten produkt w sklepie.
Ale w końcu stwierdziłam, że trzeba spróbować i się przekonać ;)
Dziś poraz enty go przygotowałam i za każdym razem wychodzi coraz lepszy i już mam idealną recepture, nie jest za suchy ani za mokry - taki w sam raz :D
Ale w końcu stwierdziłam, że trzeba spróbować i się przekonać ;)
Dziś poraz enty go przygotowałam i za każdym razem wychodzi coraz lepszy i już mam idealną recepture, nie jest za suchy ani za mokry - taki w sam raz :D
Co potrzebujesz:
- 1 puszka ciecierzycy (około 200g)
- 1-2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 3 łyżeczki tahini
Odcedź wodę od cieciorki, cieciorkę wrzuć do miski, dodaj obrane ząbki czosnku, oliwę z oliwek, wodę oraz tahini. Wszystko zblenduj na jednolitą masę :)
I na koniec dopraw solą i pieprzem według siebie <3
SMACZNEGO!
Daj znać jak Ci poszło :)!
Komentarze
Prześlij komentarz