Przejdź do głównej zawartości

Czas zacząć!!!

Szukałam nazwy bloga już jakiś, by trafiała do ludzi, a zarazem wpadała w ucho ;) I mam nadzieję, że się udało, choć to z czasem wyjdzie :)
Czekałam też na ten odpowiedni moment, czyli jak wrócę na dobre do treningów... Niestety ostatnio miałam kontuzje i przesiedziałam miesiąc w domu bez żadnego ruchu. Myślałam, że wykituje. No, ale już dość. I jutro rano lecę już sobie na pilates, pozałatwiam jakieś formalności, a wieczorem Gwardia ;D



Natomiast jeśli chodzi o sprawy organizacyjne, to będę tu pisać o tym czym się interesuje i co towarzyszy mi na co dzień, czyli sport to przede wszystkim, moje różne smakołyki, jak się odżywiam, zdjęcia posiłków itd, ale bez wyliczania kalorii ;) i ogólnie o życiu ;D
A więc zaczynamy:)!!!!




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !