Przejdź do głównej zawartości

Ryba w nieco innej odsłonie ;)

Nie jestem wielką fanką ryb, jedynie co to mogę jeść SUSHI bez ograniczeń w szczególności wydaniu P. ;)
Jednak jeśli tak poprostu na obiad to tylko w tej postaci, bo tak jak kiedyś robiłam, bądź ktoś mnie częstował to rzadko kiedy byłam zachwycona ;p

Wykonanie tego obiady zajęło mi max 30 minut - czyli bardzo szybko ;)! A zarazem pysznie i zdrowo ;D

Co potrzebujemy:
  • dorsz
  • koperek
  • masło klarowane
  • sól, pieprz i oregano
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • czosnek 
Najpierw należy przygotować dorsza, czyli posolić i popieprzyć z dwóch stron, natomiast jaką ilość, hmm dobre pytanie, niżej dostaniecie ode mnie zdjęcia. Jednak ja bym się kierowała tym ile będziecie wstanie zjeść ;) Ja wszystko pochłonęłam ;D
Pokroić koperek drobno i do tego 4 ząbki czosnku. Koperek i czosnek wrzucić na patelnię, gdzie jest rozpuszczone masło klarowane, chwilę to podrzać i na to włożyć rybę i przykryć pokrywką:) Niech to spokojnie się ze sobą łączy (ok. 5 minut na jedną stronę i 5 minut na drugą stronę;)) A w tym czasie przelej wrzątkiem pomidora, możesz zdjąć skórkę z niego (ale nie musisz) do tego pokrój w plastry cebulę (najlepiej dwa plasterki) i ułóż na talerzu, delikatnie polej oliwą z oliwek przypraw solą, pieprzem i oregano ;) Teraz czekamy na rybę. Kiedy będzie gotowa, sprawdź czy rzeczywiście jest dobra, jeśli tak wyjmij na talerz . I połóż na nią koperek i czosnek doda to znakomitego smaczku :)!
I Gotowe ;D Szybko co ;D?
PS Jeśli chcesz zawsze możesz przygotować to z kaszą jaglaną, ziemniakami(młodymi), ryżem lub poprostu samą zjeść jak ja :)!
Więc spróbuj teraz sama/ sam zrobić ;D!
Czekam na Wasze zdjęcia ;)






Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !