Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz: 8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je n...
lubie banoawy koktajl, uwielbiam grejpfruty, muszę ywpóbować to polączenie ;)
OdpowiedzUsuńmistrzostwo swiata smak !
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie i tak smakuje dziekuje za przepis :)
OdpowiedzUsuńgoście byli zachwycenia smakiem :)
OdpowiedzUsuńSuper sprawa, bardzo energetyzujący koktajl nie tylko dla sportowców.
OdpowiedzUsuńJa miksuję wszystko co znajdę pod ręką :) ostatnio też przeprosiliśmy się z wyciskarką :D
OdpowiedzUsuńCzekałem na nowy wpis i się nie zawiodłem
OdpowiedzUsuńzdrowie zawsze najważniejsze, ludzie profilaktyka!!!!
OdpowiedzUsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo interesujący
OdpowiedzUsuńSuper ciekawy wpis
OdpowiedzUsuńSuper wpis
OdpowiedzUsuńSuper ciekawy wpis
OdpowiedzUsuń