Przejdź do głównej zawartości

Jajecznica z pieczarką i cebulką

Ostatnio Was troszkę zaniedbałam, ale miałam troche rzeczy do załatwienia.
Jednak trening się odbył :) W sobotę rano byłam na Kępie Potockiej na treningu Boot Camp i był taki lajtowy, a potem krótki bieg po Kępie (to było moje małe wielkie marzenie i spełniłam je) Bardzo fajnie mi się tam biegało :D W parku jednak to co innego ;)
Większość z Nas pewnie ma niedziele mało pracowite ;) Ta akurat dla mnie nie była, no może nie do końca;)
Wstałam o 8 rano i poleciałam na zajęcia ze stepu i pierwszy (no może nie pierwszy, ale nie wiele osób potrafi mnie zachwycić) ktoś poprowadził tak zajęcia, że naprawdę mi się podobały!!!
Potem wróciłam do domku i popracowałam i krótki odpoczynek - SPACER :) Idealny w taki piękny słoneczny dzień :)
A Wam jak minął weekend ;)?

Teraz przedstawię Wam jajecznice, którą ja wolę jeść takiego dnia, że mogę chwilkę jeszcze poleżeć, na pewno nie na dzień, gdzie zaraz muszę gdzieś pędzić ;)

Co potrzebujemy:
3 jajka
pieczarka
1/2 cebuli
szynka
odrobina masła klarowanego
2 kromki chleba
sól i pieprz

Najpierw pokrój w małe kawałeczki/kosteczki cebulę, pieczarkę i szynkę :) 
Następnie na rozgrzaną patelnie z masłem wyłóż cebulę (musi się zeszklić) wtedy też dodaj pieczarki i też muszą podłapać kolorek. Wtedy  do wszystkiego dodaj szynki:) I podgrzewaj. Następnie wylej troche masła z patelni, jak już to zrobisz dodaj jajka (przed tym jeszcze rozbij je na talerzu i wymieszaj). I rób do tego momentu, którego lubisz:) Ja nie lubię np mieć takiej suchej jajówki, wolę gdy jest lekko wilgotna:)
I to na tyle:) Do tego ja ukroiłam sobie dwa kawałki chleba, który sama robię ;) Może niebawem zdradze kilka info o Nim :)!  
Można się raczyć śniadankiem ;)






SMACZNEGO!:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Bananowe love - czyli kulki czekoladowo - orzechowe

Poszukiwanie nowych smaków na ciasta i ciasteczka, kończą się przygotowaniem pysznych kulek z innym składem niż poprzednie :) W sam raz kiedy nie macie piekarnika w domu lub pieczecie w nim inne produkty, a Wasi znajomi lada moment mają przybyć :D Albo poprostu macie zajawkę na gotowanie, a nie macie zbyt dużo czasu wolnego ;) Te kulki to jest sztos - bananowe love - nie bez przyczyny taka nazwa :D Każdy gryz tej kulki powoduje, że chcecie więcej i więcej :D Nie są ani za słodkie, ani za słone takie w sam raz ;) Nie zasłodzicie się nimi (mam nadzieje ;)) Myśle, że na jednej kulce się nie skończy :D Także próbujcie przepisu <3 :) Co potrzebujesz: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200g daktyli 4 łyżki masła orzechowego 1 banan 1 łyżka kakao Zacznij od zalania wodą daktyli i zostaw w miseczce na 10-15 minut. W tym czasie na patelni wysyp płatki owsiane i delikatnie je podgrzej tak by się zarumieniły i nabrały takiej chrupości. W blenderze zmiksuj banana, kakao

Risotto ze szparagami i boczniakami ;)

Sezon w pełni na szparagi, dlatego one dzisiaj na talerzu ;D Co potrzebujesz:  8 szparagów 150g boczniaków masło klarowane 3 ząbki czosnku 1 dymka por (ilość jak dymka) 200g ryżu (może być zwykły) sól, pieprz, curry woda świeża bazylia wysoką patelnie   Zacznij od przygotowania szparagów. Obierz je ze skórki, odkrój końcówki i włóż do gotującej się wody na 7 minut. Następnie wyjmij je i ostudź. Jeśli chcesz, możesz pokroić je w małe kosteczki. Podczas, gdy szparagi będą się gotować, zajmij się przygotowaniem risotto. Na patelnie nałóż 1 łyżeczkę masła klarowanego, posiekane 3 ząbki czosnku, dymkę i pora. Poczekaj, aż składniki się zarumienią. Następnie dodaj 200 gram ryżu i podsmaż przez około 2 minuty. Składniki dopraw solą, pieprzem i curry do smaku. Całość zalej szklanką wody i zagotuj. Podczas gotowania możesz dolewać wody, w zależności czy ryż ma być bardziej miękki, czy też bardziej twardy. Boczniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj je na patelnię raz

Soki - pora na jarmuż - 7 przepisów

 Zdecydowałam się na dodatkowy zastrzyk witamin w postaci soku, bo zauważyłam u siebie delikatny spadek energii, mniejsza ilość zjadanych warzyw w ciągu dnia i mniejszy apetyt na zdrowe jedzenie a większy apetyt na przetworzoną żywność  Wiem, że taka ilość warzyw i owoców gdybyśmy zjedli w postaci stałej by wystarczyła nam na dużo dłużej, przynajmniej dla mnie, jednak czuje, że organizm się domaga witamin :) Postanowiłam, że codziennie rano będę przygotowywać świeże soki dla Nas :)  I z chęcią się z Wami podzielę przepisami :)  Będą się pojawiać co tydzień :) Każdy tydzień to każde inne powtarzające się warzywko :) W ostatnim poście na IG oraz FB mówiłam o jarmużu, że będzie grał pierwsze skrzypce w koktajlach i tak było :)  Kilka słów o nim :)  znajdziesz w nim błonnik (w 100g jest 3,6g), białka (w 100g jest 4,28g) potas, który udrażnia naczynia krwionośne, wiec krew krąży swobodnie, co nam daje - spadek ciśnienia; wapń, który nie tylko działa korzystnie na układ kostno-stawowy, ale t