Przejdź do głównej zawartości

Jajecznica z pieczarką i cebulką

Ostatnio Was troszkę zaniedbałam, ale miałam troche rzeczy do załatwienia.
Jednak trening się odbył :) W sobotę rano byłam na Kępie Potockiej na treningu Boot Camp i był taki lajtowy, a potem krótki bieg po Kępie (to było moje małe wielkie marzenie i spełniłam je) Bardzo fajnie mi się tam biegało :D W parku jednak to co innego ;)
Większość z Nas pewnie ma niedziele mało pracowite ;) Ta akurat dla mnie nie była, no może nie do końca;)
Wstałam o 8 rano i poleciałam na zajęcia ze stepu i pierwszy (no może nie pierwszy, ale nie wiele osób potrafi mnie zachwycić) ktoś poprowadził tak zajęcia, że naprawdę mi się podobały!!!
Potem wróciłam do domku i popracowałam i krótki odpoczynek - SPACER :) Idealny w taki piękny słoneczny dzień :)
A Wam jak minął weekend ;)?

Teraz przedstawię Wam jajecznice, którą ja wolę jeść takiego dnia, że mogę chwilkę jeszcze poleżeć, na pewno nie na dzień, gdzie zaraz muszę gdzieś pędzić ;)

Co potrzebujemy:
3 jajka
pieczarka
1/2 cebuli
szynka
odrobina masła klarowanego
2 kromki chleba
sól i pieprz

Najpierw pokrój w małe kawałeczki/kosteczki cebulę, pieczarkę i szynkę :) 
Następnie na rozgrzaną patelnie z masłem wyłóż cebulę (musi się zeszklić) wtedy też dodaj pieczarki i też muszą podłapać kolorek. Wtedy  do wszystkiego dodaj szynki:) I podgrzewaj. Następnie wylej troche masła z patelni, jak już to zrobisz dodaj jajka (przed tym jeszcze rozbij je na talerzu i wymieszaj). I rób do tego momentu, którego lubisz:) Ja nie lubię np mieć takiej suchej jajówki, wolę gdy jest lekko wilgotna:)
I to na tyle:) Do tego ja ukroiłam sobie dwa kawałki chleba, który sama robię ;) Może niebawem zdradze kilka info o Nim :)!  
Można się raczyć śniadankiem ;)






SMACZNEGO!:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek

Czas na inne śniadanie ;) By zaskoczyć swoje kubki smakowe mam dla Was przepis :)!

Pasta ze słonecznika i czarnych oliwek  160g czarnych oliwek60g pestek słonecznika2 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół łyżeczki suszonego tymiankuew sól i pieprz Zacznij od przygotowania słonecznika - upraż go na patelni (nic do niego nie dodawaj). Następnie dodaj do siebie wszystkie produkty i zblenduj, a na sam koniec według swoich smaków dopraw ;)

Pracy tu za wiele nie ma - jedynie można się rozkoszować smakiem ;) Ile Ci zajęło przygotowanie tej potrawy ;)?




Masło orzechowe

Dziś przepis na masło orzechowe! ;D
Miałam zrobić snikcersa, a wyszło jak zwykle ;) Ale spokojnie i na niego przyjdzie kolej :P



Co potrzebujesz:

orzechy arachidowe prażone bez soli ok. 400g - 2,5 - 3 szklankiolej słonecznikowy - 2 łyżkiblender kielich

Najpierw wrzuć do blendera orzechy i zmiel na miazgę. Co i raz zajrzyj do środka i delikatnie zamieszaj ;) Jeśli masa nie jest wystarczająco lepka i kremowa to dodaj olej słonecznikowy:) Miksuj jeszcze 2-4 minuty, a potem się rozkoszuj smakiem :)!
W tym przypadku mamy 100 % pewności z czego te masło zostało zrobione ;) 
Raptem 7 minut i masło gotowe! Na kanapki czy to do owsianki czy też innych dań ;)!
Daj znać czy też robiłeś, a może masz inny przepis ;) Śmiało się podziel ;)!
CAŁUSY :) !