Przejdź do głównej zawartości

Jajecznica z pieczarką i cebulką

Ostatnio Was troszkę zaniedbałam, ale miałam troche rzeczy do załatwienia.
Jednak trening się odbył :) W sobotę rano byłam na Kępie Potockiej na treningu Boot Camp i był taki lajtowy, a potem krótki bieg po Kępie (to było moje małe wielkie marzenie i spełniłam je) Bardzo fajnie mi się tam biegało :D W parku jednak to co innego ;)
Większość z Nas pewnie ma niedziele mało pracowite ;) Ta akurat dla mnie nie była, no może nie do końca;)
Wstałam o 8 rano i poleciałam na zajęcia ze stepu i pierwszy (no może nie pierwszy, ale nie wiele osób potrafi mnie zachwycić) ktoś poprowadził tak zajęcia, że naprawdę mi się podobały!!!
Potem wróciłam do domku i popracowałam i krótki odpoczynek - SPACER :) Idealny w taki piękny słoneczny dzień :)
A Wam jak minął weekend ;)?

Teraz przedstawię Wam jajecznice, którą ja wolę jeść takiego dnia, że mogę chwilkę jeszcze poleżeć, na pewno nie na dzień, gdzie zaraz muszę gdzieś pędzić ;)

Co potrzebujemy:
3 jajka
pieczarka
1/2 cebuli
szynka
odrobina masła klarowanego
2 kromki chleba
sól i pieprz

Najpierw pokrój w małe kawałeczki/kosteczki cebulę, pieczarkę i szynkę :) 
Następnie na rozgrzaną patelnie z masłem wyłóż cebulę (musi się zeszklić) wtedy też dodaj pieczarki i też muszą podłapać kolorek. Wtedy  do wszystkiego dodaj szynki:) I podgrzewaj. Następnie wylej troche masła z patelni, jak już to zrobisz dodaj jajka (przed tym jeszcze rozbij je na talerzu i wymieszaj). I rób do tego momentu, którego lubisz:) Ja nie lubię np mieć takiej suchej jajówki, wolę gdy jest lekko wilgotna:)
I to na tyle:) Do tego ja ukroiłam sobie dwa kawałki chleba, który sama robię ;) Może niebawem zdradze kilka info o Nim :)!  
Można się raczyć śniadankiem ;)






SMACZNEGO!:)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Koktajl - grejpfrut z bananem ;)

Krótki przepis ;) 
Potrzebujemy: banan grejpfrut 3 łyżki jogurtu naturalnego  i według uznania trochę musli
Wszystko wrzucamy do blendera, prócz musli ;) Mieszamy wlewamy do szklaneczki i posypujemy musli :) Sama przyjemność :)!


Batoniki z daktyli

Czasem trzeba sobie dogodzić :D Także dzisiaj coś na słodko :) Zajmię Ci to dosłownie CHWILE! 


Batoniki z daktyli
Potrzebne składniki: 1 szklanka migdałów 1 szklanka daktyli 0,5 szklanki fig 0,5 szklanki jagód goi
W pierwszej kolejności zalej wrzątkiem daktyle i zostaw na 20-30 minut. Następnie zmiel migdały na miazgę. Dodaj daktyle i razem zblenduj, następnie wsyp figi. a na koniec jagody goi i wszystko razem zblenduj na jednolitą masę. Całość wstaw na 25-20 minut do lodówki, a następnie uformuj w kawałki o wielkości najlepiej 3-5 cm. Po uformowaniu batoników zostaw je na minimum pół godziny, a najlepiej na 12 godzin w lodówce. Po tym czasie będą gotowe do jedzenia ;)

Brownie z czerwonej fasoli :)

Pora na coś - nieziemsko czekoladowego, a żeby jszcze było mało to z polewą czekoladową!
Uwierzcie, że jeden kawałek nie starczy, tylko będzie jeszcze jeden i kolejny, następny...


BROWNIE na bazie CZERWONEJ FASOLI w polewie czekoladowej 
Co potrzebujesz do ciasta: puszka czerwnonej fasoli2 jajka1 łyżka kakao1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego1 banan pokrojony w drobne kawałki1 łyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki ksylitolu. Zacznij od odsączenia czerwonej fasoli i wrzuć do miski, następnie dodaj 2 całe jajka, pokrój w paski banana, dodaj olej kokosowy, kakao, proszek do pieczenia, ksylitol. Następnie dokładnie wszystko zblenduj na jednolitą masę. Gdy piekarnik będzie rozgrzany do 190/200 stopni ustawiony na góra-dół to wlej do brytfanki ciasto, ja użyłam tortownicy, a następnie włóż do piekarnika na 50 minut.



Co potrzebujesz do polewy: 1,5 łyżki oleju kokosowego nirafinowanego1,5 łyżki wody1 łyżka kakao1 łyżka miodutroche mleka Łączysz ze sobą wszystkie składniki w małym garnuszk…